Šeki Turković sada peva po sobama i garažama: Ništa nije teško kad mora da se radi!

27.10.2020

18:46 >> 17:46

0

Pevač se vratio iz Amerike u Srbiju posle duže medijske pauze, pa otkrio da uprkos velikim planovima, nastupa samo ponekad i na manjim veseljima zbog čitave

Šeki Turković sada peva po sobama i garažama: Ništa nije teško kad mora da se radi!
Copyright Šeki Turković Printscreen ,,Glamur specijal"

Šeki Turković se vratio iz Amerike u Srbiju prvenstveno zbog posla, međutim, sve velike planove – omela je situacija sa koronavirusom. Trenutno, on peva tek ponekad i na manjim veseljima, a kako je priznao – boji se da će ,,prinudni odmor za pevače” trajati mnogo duže i to mu se nimalo ne dopada.

– Ovo je sad prinudni odmor za pevače. Plašim se da ne potraje malo duže, a ne bih voleo. Peva se, iskoči neka tezgica, pevam po nekim garažama, po nekim sobama. Prvi put sam ove godine u Srbiji pevao na jednom vašaru pored Čačka i sinoć sam pevao jedan rođendan. Bilo je dosta kolega i bilo nam je lepo stvarno, bilo je negde oko 150 ljudi – ispričao je folker u ,,Grand magazinu”, pa dodao:

– Mene je publika poželela, jedno pet, šest godina nisam nastupao ovde jer i nisam snimao ništa novo.

Inače, Turković je, kako je nedavno ispričao, u Americi radio i kao dostavljač, pa se u rodno mesto vratio u nadi da će i imati nastupe. Ipak, baš kao i ranije, nije mu teško ,,da zasuče rukave” kada za to dođe vreme i po svemu sudeći, snalazi se kako može.

– Došao sam u Srbiju jer sam mislio da ću se ovde ubiti od posla u julu, avgustu i septembru, malo tezgice, malo vašari. Međutim, sve je otkazano. Estrada je poginula, mi smo poginuli. Jadni smo mi. Ja sam ovde kao u penziji, imam 23.000 dinara. Imam 67 godina, preko 40 godina radnog staža – istakao je nedavno za Kurir o svom životu u Americi, pa otkrio da je tamo radio kao dostavljač.

– Mikrofon tamo nisam ostavljao, sve vreme sam pevao. Kad nije bilo tezgi i zabava, supruga i ja smo sedali u veliki kombi koji smo kupili. Sad ne. Radili smo isporuke. Amerika je takva, ako ne radiš, spakuj kofere i doviđenja. Nisam se stideo nikakvog posla tamo. Ne kradem, ne lažem, ne varam.

– Bavio sam se vožnjom godinu dana, pa sam odustao. Svašta sam raznosio, poštu, pakete, bio sam dostavljač. Ništa nije teško kad mora da se radi. Ustajao sam u zoru, palio kombi, išao za Čikago 60 milja, potrpao sve pakete. Posle se moram vraćati kući i tako stalno. Dnevno sam prelazio oko 300 milja, to je negde oko 450 kilometara. I tako tri godine bez prestanka, i supruga i ja. Posle smo imali udes, nismo mi bili krivi, pa smo odustali od toga. Vratio sam se pesmi, pa došla korona. Videćemo šta ćemo dalje – istakao je.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Grand magazin

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike