"Iznova i iznova se sećamo tog kišovitog i hladnog jutra": Prošlo je 16 godina bez Tošeta Proeskog, a oni su i dalje neutešni

16.10.2023

13:22

0

Pevač je iza sebe ostavio dela koja će se pamtiti

"Iznova i iznova se sećamo tog kišovitog i hladnog jutra": Prošlo je 16 godina bez Tošeta Proeskog, a oni su i dalje neutešni
Toše Proeski - Copyright Profimedia

Toše Proeski je tragično nastradao na današnji dan pre 16 godina, u teškoj saobraćajnoj nesreći, kada je imao samo 26 godina. 

I posle toliko vremena njegova verna publika ne zaboravlja ovaj dan, koji nosi sa tugom u srcu. Na jednoj fan stranici posvećenoj pevaču osvanula je fotografija koja pokazuje kolika je njihova bol.

- 16 godina bez tebe, Toše. Hvala ti na svemu - piše u objavi. 

S druge strane, objavljen je i snimak sa jednog od njegovih koncerata. 

- Svakog oktobra, na ovaj dan, iznova i iznova se sećamo tog kišovitog i hladnog jutra, kada se desila fatalna saobraćajna nesreća kod Nove Gradiške u Hrvatskoj, kada je život našeg Tošeta prerano ugašen - piše u opisu objave.

Kako je Toše izgubio život

U ranim jutarnjim satima, 16. oktobra 2007. godine, na autoputu E70 Zagreb - Lipovac, blizu mesta Nova Gradiška, desila se saobraćajna nesreća u kojoj je Toše izgubio život, a njegovi saputnici, vozač Georgij Georigijevski i njegobva menadžerka Ljiljana Petrović su povređeni.

Prema nepotvrđenim informacijama, uzrok nesreće je bila neprilagođena brzina vozila. Veruje se da je Toše, od siline udarca u kamion, preminuo na licu mesta. 

Profimedia
Toše Proeski

Vlada Severne Makedonije poslala je specijalan helikopter koji je preneo njegove posmrtne ostatke, a sreda, 17. oktobar, proglašen je Danom žalosti. Sahranjen je u Kruševu, uz najveće državne počasti, u prisustvu na hiljade ljudi. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike