Obavezna je na slavljima, a posvećena je preminuloj devojci: Potresna priča iza velikog Severininog hita

07.10.2023

00:08

0

Trebala je drugačije da se zove

Obavezna je na slavljima, a posvećena je preminuloj devojci: Potresna priča iza velikog Severininog hita
Severina Vučković - Copyright Pexels/Antonio Ahel/ATA Images

Severina je svoju karijeru započela početkom devedesetih godina, a neke njene pesme iz ovog perioda se i danas rado slušaju. 

Jedna od tih je pesma "Prijateljice", snimljena davne 1998. godine, a posvećena je njenoj preminuloj prijateljici Marici. 

Ova numera se iste godine našla na Severininom albumu "Devojka sa sela", a snimljen je i spot. 

“Pesmu “Prijateljice” napisala sam za moju drugaricu i trebalo je da se pesma zove drugačije. Moja prijateljica se zvala Marica i trebalo je da se zove “Marice, moja prijateljice”, jer je to bila moja školska drugarica koja je, nažalost, poginula. Ali nisam mogla tada zbog njenih roditelja, a drugovi iz razreda su mi rekli da moram kad tad da snimim pesmu o njoj. Drago mi je da se ta pesma peva, ona je bila prelepa, imala je prelepe zelene oči i ponekad su nas mešali, a meni je bilo drago jer je zaista bila prelepa”, ispričala je pevačica svojevremeno, prenosi Glossy.

Malo je poznato da je upravo Severina autor nekih od njenih najpoznatijih balada poput "Pogled ispod obrva", "Ostavljena", ali i pomenute "Prijateljice". 

''Tu sam pesmu napisala krajem srednje škole. Nazvala me prijateljica iz Zagreba i rekla mi da nam je poginula treća prijateljica. Šok! Plakale smo u neverici, bila je najljepša u razredu i tad sam odlučila da ću joj napisati tu pesmu. To kako je cure vole, posebno sam dirnuta, drago mi je da se tom pesmom slave prijateljstva'', ispričala je Severina za Dnevnik.hr.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike