Ima li šta gore od silovatelja? Poznati koji će teško očistiti ljagu sa svojih imena iz 2022. godine (FOTO)

01.01.2023

19:37

0

Mnoge od njih gledali smo na televiziji i divili smo im se, a nismo znali kakvi su iza zatvorenih vrata...

Ima li šta gore od silovatelja? Poznati koji će teško očistiti ljagu sa svojih imena iz 2022. godine (FOTO)
Harvi Vajnstin, Kris Not, Riki Martin, Džoni Dep - Copyright Pixabay AP/John Minchillo Profimedia 24sedam/Goran Sivački

Holivud nikako nije samo glamur i sjaj, neki od najvećih skandala dolaze upravo odatle. Ova 2022. godina nije bila izuzetak, posebno kada su strašne priče o silovanjima u pitanju.

Nisu baš sve zvezde uspele da operu ime do trenutka kad sat otkucava ponoć u najluđoj noći.

Afera Vajnstin i dalje traje

Ozloglašeni filmski producent Harvi Vajnstin pre dve godine bio je osuđen na 23 u zatvoru za silovanje i s*ksualni napad.

Harvi Vajnstin, Profimedia
 

Međutim, ove 2022. nastavljeno mu je suđenje ali i otkrivena nova dela, te posle dvomesečnog suđenja ovom sedamdesetogodišnjaku preti kazna od 24 godine iza rešetaka pošto se pročulo kako je tačno koristio svoj položaj sa namerom da namami žene na privatne sastanke pred napade. Proglašen je krivim za napastvovanje ženske osobe u tom periodu nazivane Džejn Do broj jedan, kako bi se zaštitio njen identitet.

Slučaj sa Džejn Do broj dva treba da se ponovi, a optužbi za zlostavljaje Džej Do tri je oslobođen.

„I mrtav, pa kriv!"

Iako je preminuo još 2017. godine, na ime Hjua Hefnera „prikačen" je i epitet silovatelja ove godine, po izlasku dokumentarca „Secrets of Playboy". U okviru istog, u njega je upereno prstom zbog „strašnog ponašanja, silovanja i generalno surovosti u ophođenju prema ženama u čuvenoj vili".

Hju Hefner, Profimedia
 

Njegove bivše, uključujući Holi Madison i Bridžet Markard, objasnile su kako je „kuća funkcionisala kao kult".

Upornost se isplati

Pevač Ar Keli osuđen je na 30 godina zatvora, posle gotovo pune dve decenije koliko njegove žrtve silovanja niko nije shvatao ozbiljno kad su se žalile, brujali su i domaći i strani mediji. Najjači udarac zadat mu je konkretno 2019, kada je objavljen dokumentarni film „Surviving R. Kelly". Među nesrećnim ženama bilo je, u tom periodu, dosta i maloletnica.

Ar Keli, Profimedia
 

On je u svojoj autobiografiji svojevremeno istakao kako je i sam bio žrtva zlostavljanja s osam godina, od strane ženske osobe iz porodice. Oštru kaznu, kao i onu za dečiju p*rnografiju, nije izbegao.

„Onaj koji još može da plati slobodu"

Scenaristu i producenta Pola Hagisa je u oktobru na sud u Njujorku odvela publicista Hejli Brist, tvrdeći da ju je on silovao u svom stanu 2013. godine. Hagisov tim advokata spasao ga je rešetaka, ali ne i novčane kazne u iznosu od 7,5 miliona dolara, plus odštete „teške" 2,5 miliona.

Padne, pa ustane, pa padne...

Ubrzo nakon što je oslobođen u slučaju s kolegom Entonijem Repom, Kevin Spejsi našao se u novom problemu zbog „napastvovanja muškarca između 2001. i 2004. godine".

Kevin Spejsi, Profimedia
 

Kraljevska tužilačka služba (CPS) odobrila je dodatnih sedam optužbi protiv glumca za s*ksualne napade, a drama još nije dobila svoj epilog.

„Mr. Not so Big"

Kris Not, značajno poznatiji kao Gospodin Zverka (Mr. Big) iz serije i filma „Seks i grad", a zatim serijala „I tek tako..." razočarao je fanove širom sveta pošto se suočio s optužbama za s*ksualno napastvovanje još krajem prošle godine, a cele 2022. je svet o tome brujao. Jedna od četiri žene koje su ustale protiv njega bila je kantautorka Lisa Džentli, koju je on navodno nasilno ljubio i dodirivao u njenom stanu u Njujorku. Međutim, nigde ne može da se pročita koji je epilog čitave drame.

Kris Not, Profimedia
 

Ovu je godinu zato proveo mahom tiho, ne oglašavajući se direktno na ovu temu, a po povratku na scenu ispraćen je ovacijama, na iznenađenje mnogih.

001

Glumac O Jungsu, domaćoj javnosti najpoznatiji iz serije „Igra lignje" („Squid game") u kojoj je bio Igrač 001, optužen je sa s*ksualno uznemiravanje zbog incidenta iz 2017. godine. Zbog nedoličnog ponašanja, prenose strani mediji, kada je „dotakao jednu ženu kako nikako ne bi smeo", drama je ove godine „planula" u Seulu, u Južnoj Koreji.

O Jungsu, Profimedia
 

On je sve optužbe oštro negirao, objašnjavajući kako se apsolutno ništa nedolično nije dogodilo, prilično uznemiren zbog priče izvesne žene koja, s druge strane, ne odustaje od potražnje makar izvinjenja.

Džonijeva pobeda

Suđenje bivših supružnika Amber Herd i Džonija Depa, tokom kog je glumica iznela i dugi niz tvrdnji kako ju je on maltretirao, silovao... Nema ko na svetu nije pratio. Kada je još presuđeno u Džonijevu korist, „pirat sa Kariba" prvi nije krio zadovoljstvo što je konačno „saslušana njegova istina". Herdova, međutim, nije posustala - žalila se, a onda se i nagodila, prema tadašnjim tapisima, „ne bi li njihov pakao najzad bio priveden kraju".

Depova je opet bila zadnja.

Amber Herd i Džoni Dep, Profimedia
 

Njegov tim advokata saopštio je javnosti da će glumac novac koji sada dobije od bivše dati u dobrotvorne svrhe.

U pitanju je milion dolara.

Riki Martin uzvratio udarac

Nema ko nije ostao u šoku kada je Rikija Martina nećak optužio za s*ksualno zlostavljanje. Međutim, pošto se ispostavilo da su te optužbe bile lažne, pevač je odgovorio kontratužbom. U Denisa Sančeza Martina tada je uperio prstom zbog iznude, pa i zahtevao odštetu od 20 miliona dolara.

Riki Martin, Profimedia
 

Listi ovde nije kraj.

Bil Kozbi, Profimedia
 

Bil Kozbi je ove godine ponovo bio optužen za silovanje, a izvesna Šenon Šej Rut još jednom je „pokušala da ukalja ugled Nika Kartera" iz „Bekstrit bojsa" govoreći da ju je on napastvovao kada je imala 17 godina. Njegovi predstavnici iznova su morali na sva zvona da zvone da ona to čini samo zbog novca i da se drama u stvari nikada nije i odvila.

Nik Karter, Profimedia
 

Zvezda serije „Vesele sedamdesete”, Deni Masterson, bio je završio na sudu zbog optužbi da je silovao tri partnerke, međutim sudija je poništio suđenje jer porota nije mogla da donese odluku o tome da li je glumac nevin ili kriv.

Deni Masterson, Profimedia
 

Mladi Kris Vu, sa druge strane, dobio je ukupno 13 godina zatvora pošto ga je Okružni sud u Pekingu proglasio krivim za sek*ualne delikte, uključujući silovanje.

Kris Vu, Profimedia
 

Nekadašnji model iz Kine, glumac, pevač i reper, koji je slavu stekao u sastavu „Exo" u Južnoj Koreji, pošto odslužu kaznu biće i deportovan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike