Mel Gibson bi mogao da svedoči protiv Harvija Vajnstina: Godinama su u lošem odnosu, a glumac poznaje jednu od njegovih žrtvi!

15.10.2022

11:11

0

Advokati su želeli da u ispitivanje uvedu teme koje nisu relevantne za slučaj

Mel Gibson bi mogao da svedoči protiv Harvija Vajnstina: Godinama su u lošem odnosu, a glumac poznaje jednu od njegovih žrtvi!
mel gibson harvi vajnstajn copy - Copyright Profimedia

Producent Harvi Vajnstin (70) se suočava sa novih 11 optužbi, uključujući prisilni seksualni odnos, silovanje i prisilni oralni seks sa ženama u hotelima u Beverli Hilsu i Los Anđelesu između 2004. i 2013.

Pre nekoliko dana, tačnije proteklog ponedeljka, počeo je izbor porote, a suđenje će krenuti uskoro. Kao svedok bi se mogao pojaviti i holivudski glumac Mel Gibson.

Tužitelji žele da glumac svedoči u korist nepoznate žene broj 3, koja tvrdi da ju je Vajnstin seksualno napao nakon što ga je masirala u njegovom hotelu 2010. godine. Navodno je ta žena ispričala Gibsonu šta se dogodilo, pa se smatra da će njegovo svedočenje pomoći njenim tvrdnjama.

Mel Gibson Foto: Profimedia
Mel Gibson

Sudija Lisa Lenč dozvolila da je da se Gibson pojavi kao svedok, ali je odbila zahtev odbrane da ispitaju glumca o rasističkim i antisemitkim izjavama koje je imao tokom prethodnih godina. No, moći će da ga pitaju da li ima nešto protiv Vajnstina.

Odbrana tvrdi da Gibson nije naklonjen Vajnstinu još od objavljivanja filma "Muke Hristove", za koje se, kako navode, videlo da je prožet antisemitskim temama. Vajnstin je kasnije objavio knjigu "Perspektive o Hristovim mukama" kojima je osporio film.

Mark Verksman, Vajnstinov advokat, tvrdi da je tada počeo loš odnos Gibsona i njegovog klijenta, te da glumac sada pokušava da popravi sliku o sebi u javnosti tako što bi postao "šampion #MeToo pokreta".

Inače, producent Harvi Vajnstin već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu u Njujorku. Bude li osuđen za nove optužbe koje mu se stavljaju na teret, mogao bi da dobije više od 100 dodatnih godina iza rešetaka.

Profimedia
Harvi Vajnstin

Rasprostranjene optužbe za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje protiv Harvija eksplodirale su u oktobru 2017, a njegova presuda u Njujorku 2020. prekretnica je za pokret #MeToo.   

U junu nije uspeo njegov pokušaj da poništi presudu za šest seksualnih kaznenih dela. Takođe su ga posebno optužili britanski tužitelji za nepristojan napad na ženu u Londonu 1996. 

Producenta je za uznemiravanje i napastovanje ukupno optužilo 90 žena, uključujući i Anđelinu Džoli, Gvinet Paltrou i Salmu Hajek.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike