Šta je sve radio Baja Mali Knindža pre nego što je postao pevač: Sa fakultetskom diplomom zarađivao na aerodromu

12.09.2023

00:10

1

Zahvaljujući jednom nastavniku je zavoleo rusku književnost

Šta je sve radio Baja Mali Knindža pre nego što je postao pevač: Sa fakultetskom diplomom zarađivao na aerodromu
Baja Mali Knindža - Copyright Marija Mladjen/ATAImages

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža stekao je veliku popularnost pevajući pesme rodoljubive tematike. Iako su njegovi počeci bili vezani za muziku, njegovo obrazovanje je išlo u potpuno drugačijem smeru. 

Naime, on je osnovnu školu pohađao u rodnom selu, a zahvaljujući svom nastavniku zavoleo je rusku književnost. Čitao je Jesenjina, Bloka, Ljermontova, Majakovskog, Puškina i druge velikane tog perioda koji su mu bili inspiracija da i sam piše pesme.

ATAImages/Marija Mlađen
Baja Mali Knindža

Obično je pisao noću stihove u svojoj sobi, dok su se njegovi vršnjaci zabavljali na seoskim prelima. Kako se navodi, često je ilustrovao svoje pesme, po uzoru na Momu Kapora. 

Uvek je bio deo školskih priredbi, a što se tiče njegovog srednjoškolskog obrazovanja takođe postoji zanimljiva priča. Iako se preselio u Beograd sa namerom da upiše mašinsku školu, pošto nije bilo mesta ni u toj školi, niti u ekonomskoj i gimnaziji, on se odlučio za Srednju saobraćajnu.

ATAImages/Marija Mlađen
Baja Mali Knindža

Iako ga škola mnogo nije interesovala, bio je jedan od najboljih đaka. Sa diplomom saobraćajnog tehničara zaposlio se u firmi „IMT“, a nakon toga u brodogradilištu. Nakon toga je radio na beogradskom aerodromu Bio je kurir, nosio planove letenja i meteo podatke stjuardesama i drugim službenicima.

Podsetimo, Baja Mali Knindža se dva puta ženio, a iz dva braka ima šestoro dece. Prva supruga Merlina mu je rodila četvoro naslednika, a sa drugom ženom Dijanom je dobio dva sina. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike