Baja Mali Knindža o početku karijere, poslovima i druženju sa Borom i Rođom: Dogovorimo se da ne pijemo, pa ostanemo u kafani do jutra

16.06.2023

18:52

0

On se prisetio nekih, kako kaže, lepših vremena, a otkrio je i da li će neko od njegove dece krenuti u svet estrade

Baja Mali Knindža o početku karijere, poslovima i druženju sa Borom i Rođom: Dogovorimo se da ne pijemo, pa ostanemo u kafani do jutra
Baja Mali Knindža - Copyright Instagram printscreen/bajamaliknindza_official

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, održaće 24. juna koncert na Tašmajdanu, a sada je otvorio dušu o mnogim stvarima iz njegovog života, za koje javnost možda čak nije ni znala.

Naime, malo je poznato da je Baji, kada je bio na samom početku karijere, mnogo pomogao pokojni Rođa Raičević.

- Jedini je prepoznao moj talenat za pisanje i komponovanje - počeo je Baja, pa otkrio kako su se njih dvojica upoznali:

ATAImages/ Antonio Ahel
Baja Mali Knindža

- U "Šumatovcu", u kafani, gde bismo se drugde sreli. Tada sam bio srednjoškolac, imao sam jednu torbicu u kojoj sam nosio svoje tekstove. Tad sam napravio pesmu "Kad se neko rastaje, bol u duši ostaje, posle svake ljubavi, srce nekog zaboli" i to je on snimio na prvom albumu "Tako je suđeno", gde mu je Braja radio sve ostale tekstove.

Baja je danas uspešan i popularan pevač, ali nije odmah počeo da se bavi muzikom.

- Radio sam u tri giganta, prvi dan kada sam diplomirao, strina mi je našla posao u IMT, gde mi je stric radio. Posle sam se zaposlio u brodogradilištu "Tito" i na kraju na aerodromu. Neko vreme sam bio i kurir - ispričao je on.

Sa Borom Đorđevićem je ludovao

Baju i Boru Đorđevića veže veliko prijateljstvo, koje traje decenijama.

- S Bokijem sam od početka. Uh, kako je bilo ludo tada. Bilo je ratno vreme, te devedesete, puno naboja. Svi su hteli da idu dole. Bio je i koncert za srpske dobrovoljce, to je bilo jako posećeno. Pevali smo: "Ja ću da pevam makar i promuko, ja ću da pevam kud puklo da puklo, ja ću da pevam, neka drugi ćute, ja ću da pevam, pa neka se ljute. Zapevajte sa mnom, ma šta ste se stisli, onaj koji peva, nikad zlo ne misli." - priča pevač i dodaje da su znali da ostanu u kafani do jutra:

Antonio Ahel/ATAImages
Baja Mali Knindža

- Da, kod Toze Grka. Dogovorimo se da nećemo piti, pa opet uzmemo Roze i ubijemo se od toga. Tada su nastale mnoge velike pesme, između ostalih i "Celu noć sam kitio trubače", pa Boki dodaje "da duvaju trube što jače". U to vreme sam baš pisao. Oni koji su me osuđivali da mnogo pijem, pili su više od mene.

Nebojša Tubić Žabac ispričao je jednom prilikom da je Baja u Las Vegasu, na nastupu, zaradio čak 52.000 hiljade dolara. Međutim, kako je naveo, sutradan ga je pevač navodno zvao da mu traži 10 dolara, jer je sve potrošio u kazinu. Baja tvrdi da u tome nema istine.

- Ne bih da ga komentarišem, sve što je rekao nije dobro. Sreo sam ga na ulici s Gocom Božinovskom i pozdravio se. Znao sam ga od pre, dolazio je u Surčin. To nema veze sa životom šta je rekao - tvrdi Baja.

Instagram printscreen/bajamaliknindza_official
Baja Mali Knindža

Decu ne gura na estradu

Pevač ima šestoro dece iz dva braka, ali kako kaže, ne gura ih da krenu njegovim stopama.

- Svestrani su, ali ih ne guram, niti potenciram. Miljana je izabrala tenis, u Americi je, završila je master na koledžu, radiće kao trener. Zovem je da se vrati, videćemo. Smiljana je završila medicinu, perspektivna je, ali se zaljubila. Ne zameram joj, i tata joj je bio takav. Anđela je četvrta godina na Fakultetu za produkciju i režiju, Nenad je kao i ja završio saobraćajnu. Gavrilo i Danilo su mali, jedan puni pet, drugi šest godina. S njima provodim najviše vremena, lepim sličice, igramo igru "Super Mario", interesuje ih NBA, Liga šampiona, učim ih da igraju šah, monopol. Imaju smisla za fudbal, igrali bi dan i noć. Imam mladu ženu i neki mi kažu "daj još dece", a ja - pa šta drugo radim nego samo guram kolica - ističe on.

Sportisti i Bajine pesme

Darko Miličić je svojim saigračima u NBA ligi puštao Bajine pesme, a Luka Dončić je njegov veliki fan. Pevač ističe da je zbog toga veoma ponosan.

Baja Mali Knindža, Antonio Ahel/ATAImages
Baja Mali Knindža

-  Ja sam mu (Darku Miličiću) pevao na svadbi zajedno sa Anom Bekutom i Ljubom Aličićem. Bio je Gasol, Adrijana Lima. Momci su bili goli do pojasa, nosili me na ramenima, ma haos - priča Baja i nastavlja o Luki Dončiću:

- Pročitao sam da on sluša moje pesme. Milo mi je. Verovatno mu je Dragić pustio. Njegova majka je iz Šehovića, imali smo zajedničke prijatelje. Luku nisam upoznao, a s Darkom sam osvitao na livadi tamo kod njega na Kupresu. Prespavao sam kod njega u kući.

Zabrane

Ima onih kojima se ne sviđa da Baja Mali Knindža peva u njihovom gradu, kao što je bio slučaj u Novom Sadu. Međutim, Baja tvrdi da on nikakve zabrane nema.

- Ništa nikome nisam uradio, jedino sam ja oštećen. Tamo gde su mi koreni, gde mi je očeva kuća, sve je spaljeno i srušeno. Tamo kad odeš, samo se rastužiš. A ovi što se javljaju za zabranu koncerata su pojedinačni slučajevi - kaže on za Kurir, pa otkriva da li je nekad pevao u Hrvatskoj:

- Nikada, gde ću ja tamo da pevam! Meni se auto sam vraća od Šida ka vamo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike