Rambo Amadeus kažnjen nakon priznanja da je seksualno uznemiravao producentkinju, ona se sada oglasila jakom porukom

08.09.2023

09:07

0

Kako je navela, nijedna žena o napastvovanju ne sme da ćuti

Rambo Amadeus kažnjen nakon priznanja da je seksualno uznemiravao producentkinju, ona se sada oglasila jakom porukom
Rambo Amadeus - Copyright Rambo Amadeus 24sedam/Katarina Mihajlović

Muzičara Ramba Amedusa optužila je producentkinja emisije "Dnevnica" Radio-televizije Crne Gore, Lejla Kašić za seksualno uznemiravanje, nakon čega je on priznao krivicu i novčano je kažnjen. 

Kako je u optužnici navela, Rambo Amadeus ju je neprimereno dodirivao, a potom i prozivao, zbog čega je i kažnjen. Na društvenoj mreži Fejsbuk, ona je objavila da je Antonije Pušić osuđen za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, te da je njegovo ponašanje okarakterisano kao naročito drsko, bestidno i uvredljivo.

Povodom novonastale situacije, oglasila se Kašićeva koja je detaljno pojasnila sve stavke optužbe.

 

- Nisam neko ko je sklon tabloidnim naslovima, pravljenju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući i svoje i dostojanstvo osuđenog, nisam odgovarala na upite novinara od marta i od tada do sada slučaj je bio u rukama institucija - napisala je ona i dodala: 

- Sada kada je sve završeno i kada je osuđeni dobio kakvu-takvu kaznu ponosna sam na sebe i zahvalna svim ljudima (i koje znam i koje ne znam) što su bili uz mene. Naročito Ani iz Centra za ženska prava i Jovani iz njihove pravne podrške. Kažem ,,kakvu-takvu kaznu” jer Crna Gora još uvek nema seksualno uznemiravanje u Krivičnom zakoniku.

ATAImages/ A.A.
Rambo Amadeus

 

Naposletku, ona je zadovoljna, da je ipak Rambo dobio bilo kakvu kaznu, te da je na ovaj način odbranila svoju, ali i čast svake druge žene. 

- Ponosna sam, jer ovo nije bilo samo za odbranu moje časti i integriteta, već i za svaku od nas, pa i svakog muškarca koji je prošao kroz slično (i gore), a ćutala je i ćutao je. Naše ćutanje ljudima sklonim manijakalnom i nasilnom ponašanju daje odobrenje. Odobrenje daje hrabost. Hrabost daje nezaustavljivost. Nije ovo mala/velika pobeda samo za mene. Već za svakog od nas ko se sutra ohrabri da prijavi bilo kakvo nasilje. I onog kog obeshrabri da isto počini.

- Kad već viteštvo, čojstvo i junaštvo utihnu i zdrava muškost se utopi u mizoginiji i rupama sistema, mi smo te koje ne smeju da dozvole - da budu izmanipulisane, gaslajtovane, ućutkane. Ne smemo da trpimo. Zbog svih onih koje je ohladila muška ruka koja je, da je bilo pravde, mogla da bude spreečena. Zbog svih onih koje svojim primerom inspirišemo - napisala je ona. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike