Irfan Mensur promenio prezime: Priča o njegovom poreklu je malo poznata, a razvod roditelja uticao je na njegov životni put

31.07.2023

14:06

2

Glumac je u detinjstvu doživeo traume

Irfan Mensur promenio prezime: Priča o njegovom poreklu je malo poznata, a razvod roditelja uticao je na njegov životni put
Irfan Mensur - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Mnoge javne ličnosti nose umetničko ime, a kada je uplovio u glumački svet, Irfan Mensur je promenio prezime.

Njegov život odmalena veoma je bio kompleksan, a priča o njegovom poreklu i odluci da promeni podatke u ličnoj karti malo su poznati.

Glumac je rođen pod imenom Irfan Kurić, 1952. godine u Sarajevu. Mensur Kurić bio je njegov otac rodom iz Niša, a potiče od begovske porodice iz Donjeg Vakufa.

Zanimljivo poreklo ima i Irfanova majka Nada, koja potiče iz grofovske porodice Alaupović. Ona vuče korene sa više strana - češke, mađarske i hrvatske, a bila je hrišćanka. S druge strane, glumčev otac bio je musliman, koji se kasnije ponovo oženio.

U periodu kada su se Irfanu roditelji razveli, odlučio je da ode iz Sarajeva i doseli se u Niš kod oca i maćehe Miroslave Mime Vuković, koja je kasnije imala veliku ulogu u njegovom životu.

Preseljenje u Beograd

Pošto je Irfan selidbu i život na novoj adresi doživeo veoma traumatično, godine provedene u Nišu teško je podnosio. Međutim, pošto je Mima bila glumica, preko njenih prijatelja je otvorio oči i  zainteresovao za tu umetnost. Čim je maturirao, preselio se u Beograd i upisao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Upravo tada, glumac je prelomio da prezime Kurić zameni u Mensur, zapravo po očevom imenu.

ATA Images
Irfan Mensur

On je u jednom intervjuu izjavio je da je to učinio kako bi iza sebe ostavio nešto, kako bi stvorio novu malu porodičnu lozu, te dodao da su roditelji znali za njegovu nameru i da se nisu tome protivili.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike