Irfan i Pavle Mensur otvoreno o svom odnosu: Za mene je trenutak najveće tuge bio kada sam imao utisak da ću ga izgubiti!

11.02.2023

19:10

0

Otac i sin, ali i kolege glumci, vremenom su postali i najbolji prijatelji

Irfan i Pavle Mensur otvoreno o svom odnosu: Za mene je trenutak najveće tuge bio kada sam imao utisak da ću ga izgubiti!
Irfan i Pavle Mensur - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay

Irfan Mensur i njegov sin Pavle prvi put su zajedno gostovali u jednoj emisiji, pa se tokom iste dotakli i svog odnosa, koji je vremenom prerastao u poslovni, te prijateljski. Glumac je otkrio kako je svojevremeno molio njegove profesore „da ga puste da se provuče" znajući čime on želi da se bavi, a „za to mu ne treba školska pamet".

Naslednik je, sa druge strane, otvorio dušu pa priznao koliko mu je bilo teško da se nosi s mišlju da će možda ostati bez Irfana, zbog njegovih zdravstvenih problema.

- Bio je već osmi razred osnovne škole i već glumac, glumac, glumac, a ocene nikakve. Već smo se opredelili da će morati da bude glumac - nasmejao se bio Mensur u emisiji „Balkanskom ulicom", koja se prikazuje na televiziji „Blic", a onda nastavio:

- Rekao sam mu: „Molim te, završi ovaj osmi razred, ideš u srednju školu, upisaćemo te, jeste da mnogo košta, ali nekako ćemo se strpeti mama i ja", a onda sam dolazio svakih 15 dana i ubeđivao svakog profesora ponaosob: „Molim vas, dajte mu dvojku. Dajte mu dvojku, molim vas, on ide u glumce, njemu ne trebaju ocene i ne treba mu pamet, školska pamet".

Irfan Mensur, 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pavle se nadovezao pričom kako je uvek išao linijom manjeg otpora, kada je škola u pitanju.

- Često sam išao linijom manjeg otpora kada je škola u pitanju baš zato što sam bio ubeđen i svestan čime želim da se bavim i nekako sam jako dobro kalkulisao sa ocenama koje su mi potrebne, koje mi nisu potrebne, da bi došao do onoga što želim - objasnio je on, pa nastavio o tome kako je saopštio svom ocu da je propušio.

„Da li će mi lupiti šamarčinu... ?"

- Jednog trenutka, bio sam prva, druga srednje i propušio sam. To je verovatno njima i pre nego što sam im i saopštio bilo jasno, kao i svakom roditelju verujem, ali nešto je on došao po mene da me pokupi posle škole, jer idemo ne znam ni ja gde i, sad, ja sedim na suvozačevom mestu i on je primetio da ja sad tu nešto procesuiram u glavi, kako da izgovorim, šta da radim... I, skupljam hrabrost, skupljam, kako sad da mu kažem, prva godina srednje škole, da li će sad da mi lupi šamarčinu u atomobilu preko volana ili će da mi kaže: „Izlazi napolje", ne mogu da procenim i ja mu kažem: „Ćale, moram da ti kažem nešto", a on na to: „Kaži", ali onako tiho, da se još tri puta preispitaš da li treba da kažeš ili ne treba. I, rekao sam mu: „Počeo sam da pušim, evo već jedno pola godine", a on se ovako okreće ka meni i kaže: „E, vidi, imam samo jednu molbu, ja ću da ti kupujem svaki dan paklu cigara, samo nemoj da se žicaš" - pamti on i dan-danas.

Dotakavši se momenta najveće sreće i najveće tuge, Pavle je ispričao koliko se bojao za život svog oca kada je imao srčani udar, a onda i kad je bio zaražen kovidom.

- Za mene je trenutak najveće tuge bio kada sam imao utisak da ću njega izgubiti, prvo zbog srčanog udara, a onda i zbog korone - kratko je kazao on, da bi se zatim Irfan osvrnuo na svoje zdravlje.

Pavle Mensur, Ataimages / Antonio Ahel
 

- Ja imam tri bajpasa već deset godina i sve kontrole su mi odlične, ali ja idem preko mere. Slušam čika doktore, ali kad oni kažu toliko, a ja sam sebi kažem ja ću to malo više i radim to malo više i opet su mi rezultati odlični. Zamislite, desi se i to da me uhvati ovo čudo od korone, posle tri bajpasa i čuda, odjednom ja kiseonik, bilo je ono doviđenja, doviđenja, opraštao sam se. Tu sam bio malo tužan, jer tih prvih četiri, pet dana užasa, ja sam dugo bio na kiseoniku, jedino što mi je bilo žao u tom ludilu odlaska, jer ja sam mislio da odlazim, je bilo to što nisam izgovorio ovom ovde čoveku i onom malo starijem i onom srednjem, ali glasno i jasno rečima, nisam im rekao: „Volim te" - naglasio je glumac, pa dodao:

- Nisam, zato što sam im stalno pokazivao ljubav, a nisam im izgovorio. I kako je prošla korona, onda sam ovom ovde glavonji izgovorio: „Ej, bre, Pako volim te", onda sam Filipu rekao: „Filipe, znaš li koliko te volim, još sad, dvostruko te volim, jer si mi doneo i unuka". Aleksu, ne da volim, obožavam, a sve sam to glasno rekao i sad ja mogu lepo da odem. Rekao sam ono što nisam rekao do tada - emotivan je bio on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike