Irfan Mensur je tri puta izbegao smrt! Jednom hteli da ga ubiju i zbog prezimena: Imao sam pištolj u ustima!

03.12.2022

10:50

0

Tada, bio je u društvu Žarka Lauševića, kog niko iz okoline nije gledao kao problem

Irfan Mensur je tri puta izbegao smrt! Jednom hteli da ga ubiju i zbog prezimena: Imao sam pištolj u ustima!
Irfan Mensur - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Glumac Irfan Mensur je već tri puta do sada gledao smrti u oči. Kada je ove godine proslavio sedamdesetu, prisetio se za jedne domaće medije toga kako je zbog problema sa srcem jednom prilikom morao na ozbiljnu operaciju, ali da je i te kako bio spreman na najgore.

„Ne plašim se tog izdisaja!"

- Umro sam pre devet godina. Odlazeći na operaciju, kad su mi ugradili tri bajpasa, znao sam da iza sebe ostavljam ime i prezime, nešto što sam uradio, tri sina i neke žene koje će me se sećati. Ne plašim se tog izdisaja - kazao je tada Irfan, koji se pre nekoliko godina jedva izborio s koronavirusom.

U bolnici je, podsetimo, bio s drugom i kolegom Žarkom Lauševićem. On je ležao u susednoj sobi, ali su jedan drugom bili ogromna podrška - kao nekada, kada je zbog prezimena umalo bio ubijen.

- Umalo nisam nastradao i devedesetih. Bila je 1992. godine, a ja sam imao pištolj u ustima. Bukvalno! Mogao sam tada da nestanem. Neki primitivni ljudi, kad je sve bilo sivo, želeli su da se svi prezivamo na -ić. Sa Žarkom Lauševićem su to veče hteli da popiju piće, a mene su terali zato što se zovem Irfan Mensur. Sve se dešavalo u „Stupici" i izvan nje. Otišao sam iz Srbije, ali sam odlučio da se vratim. Proverio sam kod vođe sive Srbije da li da se vraćam ili ne. On mi je rekao da se vratim - objasnio je on jednom prilikom, pa dodao:

- Jedini sam čovek koji je vratio švedski pasoš. Dobio sam ekspresno njihovo državljanstvo. Moj očuh je video da na pasošu ima vodeni žig koji oni nemaju na svojim pasošima. Dobio sam pasoš političkog izbeglice... Nisam se osećao tako... Samo sam hteo da se sve smiri i da se taj kukolj istrebi. Vratio sam ga.

Žarko Laušević, ATAImages/V. M.
 

- Otišao sam kasnije s jugoslovenskim pasošem u London, Kopenhagen, u Švedsku, pa nazad u Srbiju - rekao je glumac svojevremeno, prenosi „Mondo".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike