Džeksonovi zaposleni nisu bili zakonski obavezni da spreče zlostavljanje? Drama na sudu: Advokat zgranuo detaljima!

27.07.2023

19:25

0

Dok jedni smatraju da im tolika odgovornost nije bila potrebna, ima i onih koji veruju u totalno suprotno

Džeksonovi zaposleni nisu bili zakonski obavezni da spreče zlostavljanje? Drama na sudu: Advokat zgranuo detaljima!
Majkl Džekson - Copyright Profimedia

Zaposleni u korporacijama u vlasništvu sada pokojnog kralja popa, Majkla Džeksona, nisu imali zakonsku obavezu da zaštite decu (od pevačke zvezde), istakao je advokat žalbenom sudu protekle srede. Imovinski predstavnik pevača Džonatan Stajnsapir, naime, prilično je oštro udario na odluku apelacionog suda u Kaliforniji - da oživi nešto ranije odbačene tužbe dvojice muškaraca, koji su tvrdili da ih je Majkl godinama zlostavljao dok su bili mali.

Da su radnici imali pomenutu obavezu, objašnjavao je Stajnsapir, to bi onda značilo da „ljudi s ne tako jakih pozicija ustaju protiv nadređenog i nazivaju ga pedofilom", što bi bio ogroman teret. Holi Bojer, sa druge strane, koja predstavlja Vejda Robsona i Džejmsa Sejfčaka, odgovorila je da je tu obavezu i te kako trebalo da imaju.

- Mi ovde pričamo o maltretiranju dece. Dece od sedam do deset godina, koja nemaju kako sama da se odbrane - naglasila je putem videa tokom saslušanja ona, prenosi „Page Six", pa dodala kako su „dečaci naprosto tako ostavljani sami u lavljoj jazbini iz koje nije imao ko da ih izbavi".

- ...I dužnost da se (neko) upozori ili zaštiti je sasvim ispravna - dodala je ona.

Džekson je, podsetimo, preminuo 2009, a Robson je tužbu podigao četiri godine kasnije, kao i Sejfčak. Svoju priču ispričali su i za dokumentarac iz 2019, „Leaving Neverland", ali je sudija 2021. odbacio njihove tužbe „jer se od MJJ Productions Inc-a i MJJ Ventures Inc-a nije moglo očekivati da se postave kao da su oni odgovorni za dete". Prema detaljima sa suđenja koji su tada isplivali, inače, javnosti je predočeno da roditelji najmlađih nisu znali ni za postojanje pomenutih korporacija, a tek očekivali da oni vode brigu o njima, prenose strani mediji.

Majkl Džekson, Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike