Prodato imanje Majkla Džeksona: Popularna ,,Nedođija" kupljena za četvrtinu prvobitne cene

11.01.2021

22:15 >> 23:06

0

Autor: N. Lisinac

Velelpnu vilu sa ogromnim imanjem kupio je prijatelj pokojnog pevača

Prodato imanje Majkla Džeksona: Popularna ,,Nedođija" kupljena za četvrtinu prvobitne cene
Copyright Majkl Džekson Profimedia

Majkl Džekson, na samom vrhuncu svoje karijere 1987. godine, kupio je ranč kome je dao ime ,,Nedođija”, po mestu iz priče o Petru Panu, gde odlaze deca koja ne žele da odrastu. Džekson je imanje platio 19,5 miliona, a nalazi se severno od grada Santa Barbara.

Prodaja čudesne ,,Nedođije” koja sadrži čak 1.100 hektara oglašena je prvobitno po ceni od 100 miliona dolara, a nakon deset godina od smrti kralja popa prodata je za četvrtinu prvobitne cene, piše ,,NYTimes”.

Vlasnik imanja sada je Džeksonov nekadašnji prijatelj, milijarder Ron Barkl, saopštio je njegov portparol. On je ranč platio 22 miliona dolara, javlja “Vol strit džornal”, pozivajući se na javne registre i tri izvora upućena u detalje ugovora.

Imanje pokojnog Majkla Džeksona, Foto: Profimedia

Pročitajte još

Kako strani mediji navode, imanje je novom vlasniku zapalo za oko iz vazduha, dok je razgledao drugu parcelu pa je kontaktirao osnivača agencije za nekretnine da dogovori detalje prodaje. Istakao je da se odlučio za kupovinu jer vidi veliki potencijal u ranču, te nije isključeno da će ga preurediti i možda od njega napraviti novu turističku atrakciju.

Džekson je ranč je pretvorio u kompleks za razonodu, izgradio je zoološki vrt i zabavni park, gde su deca i njihove porodice mogla da provode vreme.

Izvan glavne kuće koja podseća na pravi dvorac, ranč se može pohvaliti 21 zgradom, uključujući više pansiona i bioskop sa čak 50 mesta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike