Koliko je Toni Benet voleo Ejmi Vajnhaus? Zbog njene smrti je mnogo patio: Osećao sam se kao da sam ostao bez ćerke (FOTO)

21.07.2023

16:25

0

Saradnja im se desila nekoliko meseci pre tragedije i na njega je ostavila mnogo jak utisak

Koliko je Toni Benet voleo Ejmi Vajnhaus? Zbog njene smrti je mnogo patio: Osećao sam se kao da sam ostao bez ćerke (FOTO)
Toni Benet - Copyright Profimedia

Pošto se vest o smrti Tonija Beneta proširila, mnogi su oni koji s dosta tuge sada slušaju neke od njegovih najvećih pesama. Jedna od njih svakako je „Body and soul" koju je otpevao s Ejmi Vajnhaus, koju je izuzetno voleo i poštovao.

Iako je bio neko ko je radio s još brojnim ogromnim imenima iz sveta muzike, Ejmi mu je bila posebno draga. Bio je opčinjen njenim talentom i, svojevremeno, zapitao se da li su stvari možda mogle da budu drugačije.

Ejmi Vajnhaus i Toni Benet, Profimedia
 

Saradnja im se, inače, dogodila nekoliko meseci pre nego što je ona preminula. Singl, koji se smatra njenim poslednjim, našao se zatim na njegovom albumu „Duets II", pa je i uključen u njenu posthumnu kompilaciju „Lioness: Hidden Treasures".

- Ona je bila neverovatan muzičar. Krasila ju je retka intuicija kao pevačicu i slomio me je tako rani odlazak jednog tolikog talenta. Bila je divna, inteligentna, neverovatna kada smo snimali naš performans... - pričao je u pojedinim intervjuima on, prisećajući se Vajnhausove koja je umrla sa svega 27 godina.

Od njenog odlaska 23. jula navršiće se 12 godina.

U svojim memoarima, „Just Getting Started", Toni je i pisao o pevačici, te tome koliko se kaje što nisu popričali o problemima, tačnije - što sa njom nije podelio svoje iskustvo sa zloupotrebom izvesnih supstanci.

- Da li je trebalo da joj kažem kako sam se ja borio? Da znam kako je kad se nađeš u lošem društvu, ali i da možeš iz njega da se izvučeš? Da li bi bilo drugačije da joj je neko ko je bio njen idol rekao, recimo: „I ti si moj, takav se talenat retko rađa, molim te, ne oduzimaj to svetu"? - pisao je bio Benet, koji je plakao koliko je mogao pošto je saznao da nje više nema.

- Baš me je pogodila vest o njenoj smrti. Kakva je ona pevačica bila... Kad su me zvali telefonom... Osećao sam se kao da sam izgubio ćerku - kazao je on 2014, za „Mirror", dok je s druge strane „Daily Mail" bio prenosio i kako je on njenu smrt smatrao jednom od najtužnijih stvari koje su mu se desile u životu.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike