Valeri iz čuvenog hita Ejmi Vajnhaus je stvarna osoba: Potresnim rečima se prisetila tragično nastradale pevačice!

25.03.2023

07:59

0

Evergrin koji krije prelepu ljubavnu priču

Valeri iz čuvenog hita Ejmi Vajnhaus je stvarna osoba: Potresnim rečima se prisetila tragično nastradale pevačice!
Ejmi Vajnhaus - Copyright Profimedia

Jedna od najpopularnijih pesama tragično nastradale džez i soul dive, Ejmi Vajnhaus, svakako je numera "Valerie" iz 2006. godine, koa je postala favorit fanovima. Međutim, malo je poznato da Ejmi u vanvremenskom hitu peva o stvarnoj osobi.

Malo ljudi zna da je pesma zapravo obrada i da ju je izvorno napisao i izveo britanski bend "The Zutons". Postoji mnogo teorija o tome o čemu, odnosno o kome pesma govori, no misterija je konačno rešena jer je pronađena "stvarna" Valeri iz pesme.

Šminkerka iz Njujorka

Valeri Star je slavna šminkerka iz Njujorka, koja je u intervjuu za Vajs otkrila kako je bila u vezi sa frontmenom benda Dejvom MekKejbom i rekla da je pesma zapravo o njoj, što je potvrdio i MekKejb.

- Ona je bila u SAD-u, ja sam bio kod kuće i bilo je to poput razglednice - ispričao je i otkrio šta ga je tačno inspirisalo za stvaranje te pesme. Naime, Valeri je zamalo otišla u zatvor nakon nekoliko saobraćajnih prekršaja, što ju je sprečilo da dođe u Veliku Britaniju. Uostalom, Ejmi je u pesmi upitala: "Da li ti treba dobar advokat?"

Ljubavna posveta

- Sećam se kad mi je rekao za pesmu. Bilo je to u stilu: "Napisao sam pesmu o tebi. I postao je singl." I nije hteo da mi kaže nikakve detalje. Bio je jako stidan zbog toga. Mislila sam u sebi: "Valeri, kako zvuči ova pesma?" - priznala je Valeri.

Upoznali se na Floridi

Par se upoznao na koncertu na Floridi, gde su "Zutons" nastupili kao predgrupa.

- Imali su tako jedinstven zvuk, tako nešto nikad pre nisam čula. Elektricitet koji su zajedno stvarali na sceni kao bend bio je jednostavno prelep - prisetila se.

- Jedno piće pretvorilo se u puno drugih. Otišli smo u stan prijateljice i pili šampanjac na krovu sve dok sunce nije izašlo. I to je bio naš prvi susret - dodala je Valeri.

Na pitanje koji joj je najdraži stih iz pesme, Valeri je odgovorila kako joj se najviše svideo deo u kom je opisao njenu "riđu" kosu, a dodala je i kako se u to vreme "smešno oblačila", baš kao Valeri iz pesme.

Ejmi Vajnhaus Profimedia
Ejmi Vajnhaus

Postala veliki hit u Ejminom tragičnom periodu

Valeri je ispričala kako joj se slomilo srce kada je videla da pesma postaje veliki hit u isto vreme kada se Ejmi Vajnhaus bori sa zavisnošću od narkotika.

- Bila je brilijantna umetnica. Bila je izvan svog vremena. To je tako tužno i tragično, u toliko mnogo aspekata. Kao i video, nije mogla biti u njemu jer je bila u svom svetu - ispričala je Valeri Star.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike