Hasan Dudić prošao sito i rešeto kroz život, a danas puni 66. godina: Dete sam ulice od šeste godine, glava mu je često bila u torbi

21.07.2023

11:19

0

Detalje svog života je opisao kroz memoare

Hasan Dudić prošao sito i rešeto kroz život, a danas puni 66. godina: Dete sam ulice od šeste godine, glava mu je često bila u torbi
Hasan Dudić - Copyright ATAImages/ A.A.

Pevač Hasan Dudić danas puni 66. godina, a iza njega je preko četiri decenije uspešne muzičke karijere. Iako je odrastao u siromašnoj porodici, muzika ga je odvela u svet poznatih gde se dobro zarađivalo.

Uvek je bio boem, sve što zaradi to i potroši, često mu je kako kaže, bila glava u torbi. 

- Dete sam ulice od svoje šeste godine, iako sam imao oba roditelja, živa, zdrava i poštena. Tako se zalomilo! Baš to iskustvo me naučilo da se u svakoj situaciji snađem. Samo Bog zna koliko puta sam se suočavao sa najraznovrsnijim nedaćama, koliko mi je puta glava bila u torbi - ispričao je Hasan Dudić.

24sedam/Danica Božović
Hasan Dudić

- Umeo sam da zaradim toliko da sam u plastičnim kesama iznosio lovu iz banke, a umeo sam i još lakše sve to da potrošim. Prodao sam desetak miliona ploča, mnoge moje pesme su ušle u legendu, pevaju ih svake noći po kafićima, splavovima, svadbama, a ne znaju da sam ih ja komponovao i pevao još u prošlom veku.

Život ga nije mazio, a stihove koje je napisao, često su bili ogledalo onoga što oseća, te je tako i imao potrebu da počne da piše memoare.

- Zato sam i odlučio da pored pesama napišem i memoare. Pamtim i najsitnije detalje, čini mi se da bih mogao da opišem svaki dan ovog mog malog, ljudskog i, iz ove perspektive, golog života. Sećam se i mnogih ljudi koji su bili i ostali fer prema meni, sećam se i onih koji su se debelo ogrešili o poštenog Hasana. Jer, može se reći da sam bio i ovakav i onakav, ali nikad nikog nisam na kvarno zaj*bao.

Antonio Ahel/ATAImages
Hasan Dudić

 

Već sa 13. godina je počeo da zarađuje, a sa 14 godina osvojio prvu nagradu.

- Malo na bistrinu, malo na šarm, završio sam osmi razred, tek toliko da se mom ocu pojavim na oči. A onda me mangupi povedoše kao maskotu, plaćali su muzičarima da me puste da pevam. Šaban se u početku ljutio, a onda me ohrabrio na svoj način. Već sa 13 godina pevao sam kod "Perkana", "Male Rajke", u "Domovini". Sa 14 godina sam pobedio na festivalu "Zlatni glas maja" u Šapcu. Sa 16 godina sam snimio prvu ploču i, evo me, još sam tu - ispričao je pevač svojevremeno, prenosi Telegraf.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike