Guča Festival od 09. do 13. avgusta: Koncerti Ace Pejovića i Aleksandre Prijović zagrevanje za 62. Sabor trubača i trubačkih orkestara

10.07.2023

16:28

0

Guča Festival će se potom nastaviti najdugovečnijom manifestacijom na našim prostorima – Saborom trubača

Guča Festival od 09. do 13. avgusta: Koncerti Ace Pejovića i Aleksandre Prijović zagrevanje za 62. Sabor trubača i trubačkih orkestara
Sabor trubača u Guči - Copyright RINA

Guča Festival ove godine održaće se od 09. do 13. avgusta, a goste iz regiona i čitavog sveta tokom pet dana očekuje odličan provod uz najraznovrsnije kulturno-umetničke sadržaje i bogat muzički program - koncerte najvećih folk zvezda regiona, nastupe majstora trube i najboljih trubačkih orkestara.

Festival će početi Predsaborskim danima i koncertima najvećih imena folk muzike, pa će već prvog dana, 09. avgusta Festival otvoriti pevač čiju je bogatu dosadašnju karijeru obeležio veliki broj hitova i za čije se koncerte uvek traži ulaznica više - Aco Pejović, dok će već sledećeg dana, 10. avgusta, spektakularni nastup imati muzička ikona koja se sasvim zasluženo nalazi u samom vrhu domaće i regionalne folk scene - Aleksandra Prijović. 

Promo/ Sky Music
Promo

Ulaznice su dostupne na svim eFinity prodajnim mestima: putem sajta efinity.rs, mobilne aplikacije efinity, u TC Rajićeva, na blagajni Štark Arene i na svim Moj Kiosk prodajnim mestima.

Guča Festival će se potom nastaviti najdugovečnijom manifestacijom na našim prostorima – Saborom trubača, koji ove godine obeležava svoje 62. izdanje. Opština Lučani, TO Dragačevo, KC Guča i Skymusic, koji su zaduženi za organizaciju Festivala, pobrinuli su se da bogatim programom na Glavnom stadionu i na Pozornici Kulturnog centra ljubiteljima trube i tradicionalne srpske muzike prirede nezaboravno iskustvo tokom trajanja Sabora i Predsaborskih dana.

Program 62. Sabora trubača u petak, 11. avgusta, otvoriće nacionalni ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, a odmah potom koncert će održati majstor trube i jedan od najpoznatijih domaćih trubača – Dejan Petrović sa svojim Big Bandom. Pola sata pre ponoći otpočeće Ponoćni koncert trubačkih orkestara finalista 62. Sabora.

RINA
Trubači

Drugog dana Sabora, na Glavnom stadionu koncert će održati prošlogodišnji pobednici – trubački orkestri Bojana Krstića, Elvisa Bajramovića, Dragana Pavlovića i Marka Trnavca, da bi se program nastavio koncertima dvaju majstora trube – Dejana Lazarevića i Saše Krstića. 

DJ uz pratnju trubačkog orkestra pobrinuće se za vrelu završnicu drugog dana Sabora.

Poslednje veče rezervisano je za finalno takmičenje trubačkih orkestara Srbije: „Sa Ovčara i Kablara“, zatim za gala koncert narodnog orkestra sa gostima solistima – Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem i Aleksandrom Tirnanićem, da bi se završio proglašenjem pobednika ovogodišnjeg 62. Sabora trubača u Guči.

Za više informacija pogledajte na sajtu Guča festivala

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike