Influenserka preminula od komplikacija ugradnje silikona u zadnjici: "Njeno toksično okruženje je tražilo savršenstvo"

13.06.2023

12:41

0

Ovo joj je bila sedma intervencija

Influenserka preminula od komplikacija ugradnje silikona u zadnjici: "Njeno toksično okruženje je tražilo savršenstvo"
Ligia Fazio - Copyright Instagram printscreen/lygiafazio

Brazilska influenserka Ligija Fazio preminula je usled komplikacija ugradnje silikona u zadnjici.

Ona je hospitalizovana početkom prošlog meseca, a preminula 31. maja nakon što su joj  ubrizgali silikon i polimetil metakrilat.

Fazio je bila na odeljenju intenzivne nege četiri nedelje, a potom se njeno stanje pogoršalo i veruje se da je doživela moždani udar, te da je umrla od posledica ovih kompikacija, navodi DailyMail.

Influenserka je na svom Instagramu imala skoro milion pratilaca, a ono što je šokantno jeste sa je jedno vreme ovu mrežu koristila upravo kako bi upozorila žene na opasnosti od operacija kojima žele da se ulepšaju.

Džordž Oliveira, brat preminule influenserke, oglasio se nakon smrti sestre na društvenim mrežama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lygia Fazio (@lygiafazio)

 

- Momci, nažalost, naša ratnica je preminula. Hvala još jednom svima za podršku - poručio je Oliveira.

Džordž Oliveira je za smrt sestre okrivio javnost zbog stalnog pritiska sa kojima se suočavala nakon što je počela da radi za televizijske mreže.

- Ušla je u veoma toksično okruženje koje traži savršenstvo. Pokušala je da se prilagodi traženom estetskom standardu. Operisala je nos i započela druge tretmane, ali nije razgovarala sa nama o tome - istakao je je njen brat i otkrio detalje njene smrti:

- Prvo podizanje zadnjice uradio joj je lekar koji je, međutim, odbio da nanese dodatni silikon kad mu je to drugi put zatražila. Onda je zatražila usluge od čoveka koji joj je ubrizgao injekciju u kući prijatelja - ispričao je on, koji je opisao da je porodica influenserkine promene pripisivala novim fitnes režimima.

I ranije imala komplikacije

Fazio je imala probleme sa silikonima i 2021. godine, kada je provela više od 100 dana u bolnici dok su lekari uklanjali silikon koji se proširio po njenom telu.

- Mogli smo da vidimo da joj nije dobro, međutim, nije bila negativna osoba, uvek je videla dobru stranu svega. Čak i kad su došle komplikacije zbog silikona i PMMA videla je da može nešto da izvuče iz toga. Shvatila je da bi to mogla da bude njena misija - ispričao je Oliveira za lokalne medije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lygia Fazio (@lygiafazio)

 

Brazilska influenserka je imala sedam operacija nakon prvog podizanja zadnjice.

- Uzimala je mnogo kortikosteroida. Imala je hiperkalcemiju i preopteretila bubrege. Morala je na dijalizu - otkrio je brat atraktivne brazilke.

Ligiji Fazio je dijagnostikovan i gljivični endokarditis i lekari veruju da se bakterija možda proširila na mozak i izazvala moždani udar. Do sada nije bilo hapšenja odgovornih za smrt influenserke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike