Jelena Radanović prvi put o sinu koji ima autizam! Otkrila i kako mali Naum sa Slobom provodi vreme: On je srećan dečak! (FOTO)

03.06.2023

20:40

0

Zajedno se igraju i pevaju još od prvog dana

Jelena Radanović prvi put o sinu koji ima autizam! Otkrila i kako mali Naum sa Slobom provodi vreme: On je srećan dečak! (FOTO)
Jelena Radanović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Jelena Radanović, supruga pevača Slobodana Radanovića, prvi put je i javno otvorila dušu o malom Naumu, sinu iz prethodnog braka koji ima autizam. Na svom Instagramu, dozvolila je pratiocima da joj postave sva pitanja koja žele na tu temu, a ona je s dosta pažnje na svako onda i odgovorila.

Ujedno, objasnila je kakav odnos Sloba i Naum imaju, te kako provode vreme zajedno.

Jelena i Sloba Radanović, M.M./ATAImages
 

- On je srećan dečak. Daleko od deteta urednog razvoja, ali daleko i od oblika autizma koji je imao pre pet godina - istakla je Jelena, upitana kako je mališan sada, što vas sve čeka u galeriji koja sledi.

- Jednom prilikom si istakla da, sve ono što te je pre činilo tužnom, si zavhvaljujući Slobi pobedila - poručeno joj je bilo onda, a ona je prokomentarisala:

- Da, mislila sam na to. Sloba i Naum imaju neverovatnu vezu od prvog dana, pevaju, igraju se. Više nisam tužna.

Koje elemente ima Naum, kako reaguje na bebu, da li je ljubomoran? - glasilo je još jedno od pitanja, među kojima je bilo i nekih od mama koje takođe imaju autistične mališane.

- Sada je problem razumevanje govora i generalno razumevanje. Naum ne zna šta je opasnost. Ljubomoran je na bebu, svaka emocija kod autista je dobra stvar - istakla je Radanovićka.

Jelena Radanović, Instagram screenshot / jeja.radanovic
 

- Pitali ste kako znate... Izostanak kontakta očima, pokaznog gesta, govora, gledanje šaka, mahanje ručicama, vrtenje u krug, neučestvovanje u igri sa drugom decom, stavljanje predmeta u usta, čudno korišćenje predmeta, neodazivanje na ime i nereagovanje na komande „ne", „stani... Niko nema sve elemente, neko ima dva ili tri... Ali sve je autistični spektar - objašnjavala je Jelena, trudeći se da bude što iskrenija i jasnija.

- Naum je s dve godine krenuo na tretmane, sa sedam je dobio dijagnozu. Znala sam pre svih i nisam dozvolila da me ubede u suprotno. Sve mame znaju... - istakla je u još jednom „storiju" ona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike