Ispovest Snežane i Milana Borjana o borbi za njen život: 24 sata posle porođaja su rekli da su šanse da preživim 50 odsto

21.05.2023

17:11

0

Golmanova supruga se prisetila najbolnijeg trenutka, kada je bila odvojena od sina

Ispovest Snežane i Milana Borjana o borbi za njen život: 24 sata posle porođaja su rekli da su šanse da preživim 50 odsto
Snežana i Milan Borjan - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Golman Crvene zvezde Milan Borjan i njegova supruga Snežana prošli su pravi pakao posle njenog porođaja, kada su se borili za Snežanin život, a prognoze lekara da preživi su bile 50 posto.

Snežana bila na ivici smrti

- Kada sam rodila našeg sina Filipa, posle 24 časa su nam saopštili da imam tromb vene kave i da misle da neću preživeti. Kada su roditelji pitali lekare kako to mislite, oni su rekli: Šanse da preživi su 50:50, tromb je krenuo ka srcu. Bila sam na intenzivnoj nezi, vezana 15 dana, jer nisam smela da se pomerim. Bilo je pitanje života i smrti. Taj trom se vezao za arteriju i tada se znalo da ću preživeti. Dete je bilo odvojeno od mene. Na intenzivnu negu nije moglo da se uđe, ali moj snalažljivi suprug je svaki dan dolazio - ispričala je Snežana Borjan u emisiji „Balkanskom ulicom”. 

Instagram printscreen/snezanafi
Milan i Snežana Borjan

Brojni usponi i padovi kroz koje su prošli, su očvrsnuli njihovu ljubav, a par je sada pričao kakvi su bili pre nego što su se upoznali i kavo su detinjstvo imali. Težak period je kako kaže iza njih, a emocije kada se sete tog perioda prejake. 

Za razliku od Snežane koja je, kaže, u detinjstvu bila mirna i povučena Milan kaže da je bio baš nestašan, "pravio sam mnoge probleme", zbog čega su ga i grdili mnogo puta.

Od kuće je otišao sa pet godina

- Seo sam u autobus i otišao kod dede u bolnicu, to je jedan primer. Ceo grad me tražio. Doveli su me mama i tata ispred vrtića, ja sam ušao i izašao, seo u autobus i otišao. Malo su me kaznili, da znam za ubuduće da to ne radim - kazao je Milan.

Kada je imao sedam godina Milanova porodica se doselila u Beograd, živeli su, kako kaže, kod njegove tetke koja je već bila tu i kod koje je u malom stanu u jednom trenutku bilo njih 13-14.

Instagram printscreen
Milan i Snežana Borjan

- Mama, tata, ja, sestra, tetka, teča, sestra, brat, baba i deda jedni, baba i deda drugi... Svi smo tu bili na okupu. Sećam se svega, ali ne volim da pričam o tome. To je jedan baš težak period u mom životu, mislim jedan od najtežih. Pre par godina smo supruga i ja išli dole u Knin da joj pokažem gde sam se rodio, gde sam živeo, ali mnogo tih emocija me onako prodrmalo. Ali, bože moj, to je sve život i treba gledati samo prema napred - kaže Milan.

Tada su njegovi roditelji morali, kaže, sve da počnu iz početka, "otac je otvorio neki kafić, pa posle i prodavnicu".

- Majka je radila na buvljaku, ja sam radio na buvljaku, borili smo se zajedno i na kraju izborili - ispričao je Borjan.

Posle nekoliko godina, tačnije kada je Milan napunio 13, odselili su se u Kanadu kao imigranti gde su ponovo svi zajedno radili.

- Otišli smo za Vinipeg, kao imigranti. Mogli smo da biramo između Kanade i Zimbabvea. Predali smo papire za Ameriku, Kanadu, Australiju, Zimbabve i dobili smo da biramo Kanada ili Zimbabve, pa smo prihvatili Kanadu i otišli kao imigranti tamo - kaže Milan.

U početku je bilo teško, živeli su u jednoj sobi, zarađivali tako što su čistili pekaru, a ujutru rano ustajali i raznosili novine. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike