Kristijan Golubović o sukobu sa Rašidom u zatvoru: Ceo život se drogirao, pa umro kao pas!

17.05.2023

11:15

0

Pokojni Sakić mu je, tvrdi, jednom prilikom i pretio, ali on mu nije davao na značaju

Kristijan Golubović o sukobu sa Rašidom u zatvoru: Ceo život se drogirao, pa umro kao pas!
Kristijan Golubović, Rašid Sakić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel, 24sedam/Goran Sivački

Bivši zadrugar Kristijan Golubović oglasio se za jedne medije posle vesti o smrti Rašida Sakića, u KPZ Sremska Mitrovica. Sin pokojnog Sinana Sakića, inače, brojne je godine proveo iza rešetaka - jednom prilikom i sa Kristijanom, s kojim se tamo čak bio i sukobio.

Prisećajući se svega, Golubović je naglasio da žali što je Rašid (45) preminuo na ovaj način. Uzrok smrti, podsetimo, još uvek nije poznat.

Kristijan Golubović, 24sedam/Goran Sivački
 

- Sa Rašidom sam bio oko mesec dana na šetnji, koja je trajala po sat vremena. Igrao sam fudbal i košarku, on je više trenirao tegove. Jednog dana su me zamolili mnogi zatvorenici da im pokažem tehniku džiju-džice. Stavili smo neko ćebe na šetnju, što je bilo zabranjeno i, pokazivao sam im zahvate. U jednom momentu jedino on i još jedan dečko koji je bio osuđen za ratne zločine u Bosni, koji je ležao 20 godina, nešto su se iskompleksirali jer su pri pokazivanju imali malo jači kompleks i ego i onako zatvorsku zavidnost da, kao, pariraju meni. Međuim, udavio sam i jednog i drugog i video sam da im nije po volji. Posle su landarali par dana. A ja sam bio prebačen u zatvor u Beogradu - govorio je Kristijan za „Srbiju Danas", pa objasnio kako je bio odveden u specijalno odeljenje u  Ustaničkoj ulici, a dve godine otad je pušten i na slobodu.

„Ja posle moram da rešavam debila..."

- Međutim, pre nekoliko meseci valjda je Rašidu bilo dosadno u zatvoru, pa je video da svi prozivaju Kristijana i da je to sad nešto moderno, pa mi je govorio: „Tući ću te, 'ajde jedan na jedan. Oboriću ti ruku." Svi su oni, kao, opasni. Kad date nebitnim likovima prostor da se preko mojih leđa nešto afirmišu, ljude to zaintrigira. To je za vas novinare dobro jer pravite priču, a za mene je loše, jer moram naposletku debila da rešavam. To su ljudi koji kad se zakače, nema više skidanja bez g*vnjive motike. Rašid se javio jednom domaćem portalu pismom da će kad izađe napolje on da pokaže, da je on mene ugušio, da me je nekom kimuro tehnikom rešio, a on ne zna ni šta znači to. Nije trenirao profesionalno džiju-džicu, već je u zatvoru gledao CD-ove sa MMA borcima i onda zatvorenici misle da znaju da se bore po tim pravilima - objasnio je, ali ni tu se nije zaustavljao.

Kristijan Golubović, 24sedam/Goran Sivački
 

- Očekivao sam kad izađe napolje da ga nađem i da ga pitam šta mu to znači, jer je imao neke zatvorske kodekse i znao je da ćemo to morati da raspravimo. U odnosu na ove Tiktok i internet mafijaše, Rašid je dečko koji je nekada važio za opasnog u zatvoru. U međuvremenu mi se javila i Sinanova ćerka, u prepucavanju sa Ćelom (Rašidom). Jer ja sam dao demanti, gde mene može da bije čovek od metar i po, koji je ceo život proveo u zatvoru i dizao tegove. Ne može da me dobije u fer tuči. Ona se javila i pitala me šta spominjem Sinana legendu i Džeja legendu. Ja mogu da ih spominjem jer sam proveo barem 150 noći i sa jednim i sa drugim. Znam sve o njihovom životu od A do Š, cenio sam ih i poštovao. Braća moja Cigani, najbolji pevači, legende, sa ulice nikli i na ulici završili. Nisu baš svi bili korektni prema njima, a mi koji ih cenimo smo ih ispoštovali do kraja - naglasio je Golubović.

Prema njegovim rečima, Sakić je dobar deo života proveo u kandžama poroka.

Rašid Sakić, Printscreen Facebook/ RašidSakić
 

- Ono što je glavno, Ćela se ceo život drogirao. Ceo život je uzimao tablete i za rast mišića i suplemente. Mešao je spuštajuće i dizajuće narkotike. Ćela u zatvoru je bio poznat kao srčan momak, ali ipak samo tabletoman, narkoman i nasilnik. Niko od njega nije očekivao ništa bolje nego da umre kao 97 odsto tih što konzumiraju drogu i tablete. Krivo mi je, bio je nekad ispravan momak. Na početku svoje karijere srčan i cenjen momak u Loznici, a posle je postao običan tabletoman, nasilnik koji plaši ljude po ulici. Ko zna zašto je to dobro što nije izašao napolje, pa i dalje nastavio nekome zlo da nanese - istakao je za pomenute medije i dodao da o Rašidu u stvari uopšte nema loše mišljenje.

„Tužno je što je završio tako, kao pas..."

- Ja lično nemam loše mišljenje o njemu kao o dečku koji je bio po zatvorima i tu trenirao, držao se nekih kodeksa, mračio se na te kriminalce i devijantne ličnosti. Napolju ga nikad nisam video ni čuo za njega. Dečko je proveo skoro ceo život na robiji i tužno je da završio tako kao pas od tableta i droga u zatvoru. Umiru od prevelike doze narkotika. Postoji i druga stvar, on se tukao i sa stražarima i sa drugim zatvorenicima, nadam se da se nije tu nešto desilo, što bismo rekli „tiha eliminacija". Postoje i te varijante, kao, sam se obesio ili se isekao. Iznenadna smrt, to se zna, kao, prekomerna doza tableta, srce otkaže. Malo me je i zatekla vest o njegovoj smrti, bilo mi je i krivo jer je ceo život proveo u zatvoru i sad je i umro u zatvoru. To je najgora moguća varijanta - zaključio je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike