Ko je bio Rašid Sakić, Sinanov problematični sin: Višestruki povratnik, razbojnik, ubica, privođen je zbog iznude...

16.05.2023

14:07

0

Pevač je s njim prošao kroz razne muke

Ko je bio Rašid Sakić, Sinanov problematični sin: Višestruki povratnik, razbojnik, ubica, privođen je zbog iznude...
Rašid Sakić - Copyright Printscreen Facebook/ RašidSakić

Sin pokojnog pevača Sinana Sakića, Rašid Sakić (45) je preminuo u KPZ Sremska Mitrovica, prenose mediji. Uzrok smrti nije poznat, a vest koja je mnoge zatekla najpre se pojavila na Fejsbuk stranici „Loznica Grad".

Porodica je, prema daljima napisima, obaveštena iz zatvora.

Rašid je javnosti bio poznat kao Sinanov sin s problematičnom prošlošću. I kao maloletnik, prenosilo se ranije, privođen je zbog nasilničkog ponašanja, pokušaja ubistva, iznude; krajem januara 2020. pobegao je iz kućnog zatvora, u kom je zbog razbojništva bio od 14. avgusta prethodne godine. Tada, polomio je nanogvicu, skinuo je i otišao od kuće u kojoj je boravio.  

Debeo dosije

Još kao maloletnik privođen je zbog nasilničkog ponašanja, ubistva, pokušaja ubistva i iznude. Istim putem nastavio je i kada je postao punoletan. Privođen je tokom akcije „Sablja“ 2003. godine, a poslednji put je pušten iz zatvora sredinom aprila 2018, pošto je odslužio kaznu Višeg suda u Šapcu od 12 godina zatvora zbog pokušaja ubistva – kazao je svojevremeno izvor za jedne medije, govoreći o Rašidu u tom trenutku.  

Najteže krivično delo za koje je on 2011. godine osuđen je pokušaj ubistva Dragoljuba Despotovića, kog je pokojni Sinan gledao kao svog sina. Zločin se dogodio se u Loznici 2002. Rašid je proglašen krivim pošto je tada, 22. maja, u Loznici sa umišljajem pokušao da ubije Despotovića i Radomira Lazića. On im je prišao, nazivao ih pogrdnim imenima i odmah započeo tuču sa Despotovićem. U toku tuče ispalio je više hitaca iz svog pištolja u pravcu obojice, a jedan od metaka pogodio je Despotovića, nanevši mu povrede usled kojih je odmah preminuo, dok je Lazić uspeo da pobegne sa lica mesta nepovređen.

Sinan Sakić, ATAImages/Antonio Ahel
 

Lazić je, prema daljim pisanjima, osuđen jer je sa umišljajem pokušao da ubije Sakića, kako je tokom tuče u njega ispalio više hitaca i lakše ga povredio. Legendarni pevač je kasnije je u jednom intevjuu izjavio da je poznavao Despotovića i da mu je bio „kao sin”:

– Nisam išao u bolnicu da ga posetim, a nisam jer mi je bilo žao. Spavali su zajedno, nisu mogli jedan bez drugog... Kako je moglo to da se desi?! Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor i rekao sam mu: „Ti znaš koliko sam ja i tebe i njega voleo, svako neka nosi svoj teret... Ako ti nešto bude trebalo ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti.

Među poslednjim sukobima u okviru porodice izbio je onaj vezan za nasledstvo, u jeku kog je Sabina Sakić i sumnjala da je sin njenog pokojnog supruga iz prvog braka podmetnuo požar u kući, o čemu se dugo pisalo. Protiv njega je svojevremeo bila podnela i prijavu zbog izvesnih pretećih poruka i poziva koje joj je, prema njenim rečima, upućivao još od oktobra 2019. godine.

Đulkica Sakić, Instagram printscreen/djulkica
 

Sa sestrom Đulkicom takođe je bio u zategnutim odnosima iz raznih razloga. Jednom se čak oglašavao i iz zatvora u kom je preminuo ne bi li poručio da „je  laž da je silovao 20 devojaka, kako je ona tvrdila". U istom pismu je naveo da je nakon što je presekao nanogvicu pobegao u inostranstvo. Đilkici je, prema ondašnjim navodima pretio napastvovanjem, kao i njenoj ćerki i do samog kraja se nisu „pročistili" porodični odnosi između Sakića,

Drama sa Kristijanom

Ni iza rešetaka, Rašid nije mirovao. Pre oko pet godina, potukao se bio s Kristijanom Golubovićem jer mu je ovaj kazao da je „tatin sin". Izvesni zatvorenik čitavu priču bio je prepričao „Svetu", da bi je - upravo Đulkica brzo i potvrdila, objasnivši kako porodica ni sama najpre nije verovala da se to sve odvilo. Stražari i Rašidova advokatica dok im se nisu obratili, oni pomenutog bivšeg zatvorenika nisu baš uzimali za ozbiljno.

- Kristijan uopšte nije mirisao Rašida. Daleko od toga da je Sinanov sin bio miran kao bubica, a pošto su i jedan i drugi mislili da su glavni došlo je do obračuna. Krenulo je sa prozivkama i zadirkivanjem, a dohvatili su se jednog dana u dvorištu, za vreme šetnje. Kristijan počeo da dobaciju Rašidu da je tatin sin, provocirao ga je baš i ovom je pala roletna, ustao je sa klupe i nogom ga je udario u glavu. Naskočio je na njega i pošteno ga je izudarao. Sreća pa su stražari relativno brzo uleteli i uspeli da ih razdvoje - kazao je bio nekadašnji zatvorenik za pomenute medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike