Ovo je loza Sinana Sakića! Niko nije siguran koliko je dece imao, a sada su braća i sestre ostali bez Rašida

17.05.2023

00:31

0

Pevač je imao i veliko nasledstvo, a posle njegove smrti se spekulisalo o tome ko će šta naslediti

Ovo je loza Sinana Sakića! Niko nije siguran koliko je dece imao, a sada su braća i sestre ostali bez Rašida
Rašid i Sinan Sakić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Rašid Sakić, sin Sinana Sakića, preminuo je u KPZ Sremska Mitrovica u 45. godini. O njegovom burnom životu znalo se mnogo, ali on nije bio jedini naslednik pokojnog pevača.

Sinan Sakić je umro 1. juna 2018. godine, u porodičnom stanu na Dorćolu, nakon teške borbe sa opakom bolešću. Sahranjen je tri dana kasnije u rodnoj Loznici. Tada je počelo da se priča i piše o njegovom nasledstvu i koliko je dece imao, a niko nije zapravo bio siguran.

Istina je da je Rašid imao ukupno šestoro dece - bioloških četvoro i dvoje iz prvog braka njegove druge supruge, koju je prihvatio kao svoje. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Sinan Sakić

Prvi brak

Iz prvog braka, koji je sklopio sa Velidom čim je postao punoletan, Sinan je dobio sinove Rašida i Medu. 

Meda je krenuo očevim stopama i bavi se muzikom, ali nije napravio veliku karijeru. Pored toga, on je sa ocem bio u lošim odnosima, pa se nije pojavio ni na njegovoj sahrani. S druge strane, pao je i u Rašidovu senku, koji je bio poznat po svojim kriminalnim radnjama.

Kako se pisalo, navodno je Sinanu bilo toliko teško zbog svega sa Rašidom, da je uvek plakao kada je izvodio pesmu "Sine moj". Rašid je, inače, izašao iz zatvora pred očevu smrt, pa je prisustvovao sahrani, a navodno su tada i izgladili odnose.

Drugi brak

Kada se rastao sa Velidom, sa njom više nije imao kontakt, a sreću je našao pored Sabine. Ona mu je rodila još dvoje dece - sina Alena i ćerku Đulkicu.

Alen je, kao što je poznato, takođe u muzičkoj industriji, a Đulkica je bila tatina princeza, koja se čak školovala u Indiji, a danas živi u Švajcarskoj sa porodicom.

No, pored njih, Sinan je prihvatio i Sabinine sinove iz prvog braka - Ernesta i Elvisa, koje je gledao kao svoje. 

Printskrin/facebook
Sabina i Sinan Sakić

Nasledstvo

Kada je u pitanju Sinanovo nasledstvo, o tome se mnogo pisalo i pričalo posle njegove smrti.

Ono što je poznato javnosti od Sinanove imovine jeste stan na Dorćolu od preko 100 kvadrata, porodična vila u Loznici, kuća u Tuzli i navodno još dva stana u Beogradu i jedan u Sarajevu. 

Sinan je posedovao i kuću u Indiji, koju je kupio pošto je mnogo voleo tu zemlju. Od 1996. godine je posećivao najvećeg gurua Satja Sai Baba, sve dok on nije preminuo 2011. godine. Takođe, listi se dodaju i manji stan u Beču i stan u Diseldorfu.

S druge strane, Sinan je voleo dobra kola i posedovao je minimum pet luksuznih automobila.

Ko je šta dobio od njegove dece bilo je neizvesno sve do prošle godine, kada je navodno Rašid iz zatvora poslao medijima pismo, u kojem je izneo da ga je Sabina prevarila i da se sve vodi na nju.

ATAImages/Antonio Ahel
Rašid i Alen Sakić na sahrani oca

- Posle natpisa u medijima prinuđen sam da se oglasim o neistinama koje je iznela moja sestra po ocu Đulka Sakić. Sebe neću nijednog momenta da predstavim kao cvećku i nekog ko nije grešio u životu. Sve je počelo onog dana kada sam presekao nanogicu i pobegao u inostranstvo. Pošto je moja maćeha Sabina prethodno otišla u istražni zatvor u Šabac sa svojim advokatom i notarom da me moli da joj potpišem lažirani testament koji se sastojao od toga da joj je moj otac dan pred smrt saopštio usmeno bez ikakvog potpisa da joj ostavlja svu pokretnu i nepokretnu imovinu, uz autorska prava i dva računa, pištolj. Molila me je plakala i tvrdila da nema pare za spomenik da podigne - navodno je napisao Rašid u pismu i dodao i da je potpisao taj dokument, iako su ga advokati savetovali da to ne radi:

- Tada mi je ona ponudila 18.000 evra, od čega mi je ona dala 5.000 evra. Naglašavam da sam sve to potpisao isključivo zbog očevog spomenika. Taj novac mi je poslala, a za onih 13.000 evra se pravila luda.

Instagram printscreen/djulkica
Đulkica Sakić

Uzrok smrti Rašida Sakića još nije poznat, telo je navodno poslato na obdukciju, a njegova sestra Đulkica, koja je rešila da sve ružno stavi iza njih sada kada je on preminuo, je izjavila da je čula da joj je brat čak ubijen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike