Sloveniju „Joker out" odveo u finale Evrosonga - prvi put posle četiri godine! Frontmen im je Srbin, a i Končita „odlepila" za njima (VIDEO)

13.05.2023

14:45

0

Pesma sa kojom se takmiče nosi naziv „Carpe diem"

Sloveniju „Joker out" odveo u finale Evrosonga - prvi put posle četiri godine! Frontmen im je Srbin, a i Končita „odlepila" za njima (VIDEO)
„Joker out" - Copyright Profimedia

Prvi put posle 2019. godine, Slovenija se našla u finalu „Evrovizije" koja se ove, 2023, održava u Liverpulu.

Zemlju predstavlja rok grupa iz Ljubljane, „Joker out", nastala 2016. a koja je tokom ovog perioda jedna od glavnih tema u svojoj zemlji - pune najveće hale i svirali su na velikim trgovima.

Frontmen benda, pevač i kantautor većine njihovih numera, kao i „Carpe diem” sa kojom se predstavljaju na „Evrosongu", Bojan Cvjetićanin, poreklom je Srbin i za bend je napisao jedan „song" na srpskom („Demoni"), koju su izvodili na ovogodišnjoj MAC manifestaciji u Areni.

Luka Bleka, koji predstavlja Srbiju, srdačno su pozdravili, a tokom gostovanja u podkastu „OzaaEsc" i Končita Vurst je prokomentarisala kako je sigurna da je pred ovim sastavom izuzetno uspešna budućnost.

 

 

U finalu, „Joker out" nastupaće pod rednim brojem 24. Pod istim, inače, svojevremeno je nastupala grupa „Maneskin" iz Italije, pa odnela pobedu, prenose mediji.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike