Srpkinja favorit u drugom polufinalu Evrovizije: Kladionice Teodori večeras prognoziraju prvo mesto (FOTO)

11.05.2023

19:31

0

Ima i veliku podršku Luka Bleka

Srpkinja favorit u drugom polufinalu Evrovizije: Kladionice Teodori večeras prognoziraju prvo mesto (FOTO)
Luk Blek i Teodora Špirić - Copyright Instagram printscreen/whohellisteya

Ovogodišnja "Evrovizija" nema samo jednom predstavnika iz Srbije, Luk Bleka, koji se plasirao u finale, već i predstavnicu Austrije koja je srpskog porekla.

Mlada Teodora Špirić će Austriju večeras predstaviti pod rednim brojem jedanaest, kompozicijom "Who The Hell Is Edgar?" koju izvodi u duetu sa Selenom.

Instagram printscreen/whohellisteya
Teodora Špirić

Pesma im se već odlično kotira na kladionicama takmičenja, pa im večeras predviđaju prvo mesto i odlazak u veliko finale, a nema sumnje da će dobiti i veliku podršku iz Srbije.

Printscreen/eurovisionworld.com
Evrovizijske kladionice za drugo polufinale

Inače, Teodora je rođena 12. aprila 2000. godine u Beču u srpskoj porodici. Deo detinjstva je provela u Kladovu, ali se ponovo vratila u Beč sa roditeljima. Najveći uticaj na njenu muziku izvršile su Ejmi Vajnhaus i Adel.

Tea se nekoliko puta okušala u trci za predstavnika neke zemlje na najvećem muzičkom takmičenju. Krajem 2019. godine takmičila se na austrijskom izboru pesme za Evroviziju sa pesmom "Judgement Day". Iako je ušla u najuži krug izbora, na kraju nije odabrana. Istu pesmu je potom poslala na konkurs "Beovizije" pod imenom "Sudnji dan". Pesmu su na srpski jezik preveli njeni roditelji. Teja je uspela na Beoviziji da se kvalifikuje u finale, gde je zauzela 10. mesto.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike