Rada za pesmu „Nikada više" prvo nije htela ni da čuje! Jedva su je naterali da je otpeva: Da sam sebe slušala, život bih propustila!

18.04.2023

18:40

0

Pevačica je danas zahvalna na svom hitu koji se i dalje traži i sluša

Rada za pesmu „Nikada više" prvo nije htela ni da čuje! Jedva su je naterali da je otpeva: Da sam sebe slušala, život bih propustila!
Rada Manojlović - Copyright Printscreen ,,EKSKLUZIVno"

Rada Manojlović i danas pamti kako je od Dragana Brajovića Braje dobila svoj prvi hit „Nikada više", ali i važnu lekciju za ostatak karijere. Isprva, inače, za ovu pesmu nije htela ni da čuje, jer se u to vreme nadala da će kao neki drugi pevači dobiti nešto brže.

Ipak, sudbina je htela drugačije, a Rada to nije prihvatala baš tako lako.

„Bila sam tužna kad sam je prvi put čula..."

- Bog me je pogledao sa prvim hitom. On (Braja) mi ga je napisao, „Nikada više". Tu, nekako, zacrtaš neko mesto i to po inerciji stvari (posle) ide. Znaš kako sam bila tužna kad sam čula tu pesmu prvi put. Dolazim u studio na Košutnjaku, čujem neki ritam, a ja sam zamišljala... Tad je „harala" Indira sa „Moj živote, da l' si živ", pa onda Tanja, „za moje dobro...", Seka, „Iskoristi moje mane". To je tad bio trend, a „Nikada više" je spora. Rekla sam - nije valjda ovo za mene, ne, ne, neću ja ovo da pevam - prisećala se ona u emisiji „EKSKLUZIVno", pa nastavila o tome kako je ipak spustila loptu.

- Ne da nisam htela (tu pesmu), a Braja, on mene zove Rajko, ja njega Brajko... Kaže: „Mala, nemoj da lupaš gluposti" (smeh). „Snimaj, ovo ti je megahit". Rekla sam: „Pa jel svi mogu da dobiju tu neku disko pesmu, baš mi se peva, a ja da pevam baladu..." Energija mi je tražila nešto brže! - pričala je pevačica, kojoj je zatim bilo poručeno „da samo peva kako joj on kaže".

Načina na koji je „startovala" u stilu Dragane Mirković, kojoj se i dalje divi, morala je da se reši.

„Zato treba slušati profesionalce!"

Rada Manojlović, Printscreen ,,EKSKLUZIVno"
 

- „Opusti svoj glas, mani se imitacija! Mora to prljavije, masnije...", svako slovo mi je crtao, on i Jagodić, kako to treba da zvuči. Zato treba da se prepustite rukama profesionalaca. Da sam sebe slušala, život bih propustila. U početku si nesiguran u sve! Na kraju se ispostavilo da je meni „Nikada više" jedna od najlepših pesama - rekla je pevačica koja se, sa druge strane, prema sopstvenom priznanju veoma plaši godina i prolaznosti vremena uopšte.

- Ja sam jednom nogom u grobu! Pola života prošlo, a ti se smej (smeh)! Ja imam takav strah od godina, od prolaznosti... Meni je sve ovo prošlo, gotovo, gotovo - smejala se Manojlovićeva, a onda je dodala:

- Sebi dodajem godine, srozavam se psihofizički... Meni je to strašno. Ne mogu da se pomirim sa tim da ja imam 38 godina, a koji je životni vek u Srbiji?! Leti vreme... Kad odem u selo i ne radim, dan i život mi duže traju - zaključila je u pomenutoj emisiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike