Skandalozna presuda uredniku Informera: Dok prozapadni mediji nekažnjeno plasiraju laži, Vučićević zbog verbalnog delikta iza rešetaka

03.04.2023

19:58

1

To dokazuje činjenica da plaćenički prozapadni mediji, poput Nove i N1, o predsedniku Republike Srbije pišu šta god požele

Skandalozna presuda uredniku Informera: Dok prozapadni mediji nekažnjeno plasiraju laži, Vučićević zbog verbalnog delikta iza rešetaka
Dragan J. Vučićević - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Sramna presuda zbog koje je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer, Dragan J. Vučićević, dobio zatvorsku kaznu u trajanju od šest meseci potvrđuje da je sudski sistem zakazao kada su u pitanju ljudi koji rade svoj posao. 

Sa druge strane, kada je reč o stranim plaćenicima, sudski sistem glavu okreće na drugu stranu. 

24sedam/Goran Sivački
Dragan J. Vučićević

To dokazuje činjenica da plaćenički prozapadni mediji, poput Nove i N1, o predsedniku Republike Srbije pišu šta god požele - kojekakve budalaštine, laži i neistine, i za to nijedan njihov novinar niti glavni i odgovorni urednik nije otišao u zatvor. A, kada Dragan J. Vučićević napiše da je neki novinar strani plaćenik, kao što to i jeste, on ide na zatvorsku kaznu u trajanju od šest meseci!

Medijska udruženja nema! NOVA S I N1 likuju

Ova skandalozna odluka sudstva dokazuje još i činjenicu da je u ovom slučaju reč o napadu na slobodu govora, jer kako je Vučićević nedavno objasnio, u pravoznažnoj presudi, koju je doneo Drugi osnovni sud u Beogradu 2021, piše da je on krivično osuđen zato što je o Jugoslavu Ćosiću napisao da je šiptarski plaćenik na osnovu bankarske dokumentacije. 

Vučićević je pojasnio da je 2019. došao do dokumentacije na kojoj se vidi da je kontroverzni albanski biznismen Baški Umaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za najteža krivična dela - od utaje poreza do pranja novca - da je sa računa svoje firme iz Tirane uplatio nepunih četvrt miliona evra na račun jedne od Ćosićevih firmi ovde u Beogradu.

Glavni i odgovorni urednik Informera je istakao da su "tokom suđenja, njegovi advokati i on, potpuno činjenično, dokazali da Ćosić to jeste, dakle da je primao pare od kontroverznih, sumnjivih šiptarskih biznismena iz Albanije".

Upravo to dokazuje da je ovde reč o zabrani slobode govora, kao i da sudski sistem konstantno zakazuje kada su u pitanju prozapadni i plaćenički mediji, koji svakodnevno objavljuju i pišu gnusne laži o predsedniku Vučiću, njegovom sinu Danilu, ali i ostalim ministrima u Vladi Republike Srbije. 

Ipak, najzanimljivije je to što jedan deo novinarske profesije ne samo da nije osudio presudu, ili barem izrazio solidarnost sa Vučićevićem, nego je praktično slavio što njihov kolega zbog svojih stavova ide iza rešetaka. A, radi se o novinarima levo-liberalne provenijencije koji bi, barem na osnovu toga što konstantno govore o neophodnosti tolerancije, trebalo da budu tolerantni prema različitim mišljenjima i stavovima. 

Štrajk glađu do ispunjenja dva zahteva

Glavni i odgovorni urednik Informera danas je otišao na izdržavanje zatvorske kazne zbog verbalnog delikta. 

On je odmah, kako je već ranije rekao, obavestio zatvorsku upravu da stupa u štrajk glađu.

- Rekao sam da ću ići u zatvor i evo idem u zatvor, javljam se na odsluženje zatvorske kazne. Sve sam rekao, sve znate. Kada pređem ovu kapiju, obavestiću zatvorsku upravu da stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva, jedan je revizija postupka, na osnovu koje sam osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića, jer mislim da je presuda skandalozna i politička. Drugi zahtev je pokretanje inicijative za dekriminalizaciju uvrede - rekao je Vučićević neposredno pre ulaska u zatvor.

Vučićević je poziv na izdržavanje zatvorske kazne dobio na kućnu adresu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike