Asistent režisera filma "Rđa" priznao svoj deo krivice za smrt Haline Hačins!

31.03.2023

20:34

0

Dejv Hols je bio taj koji je glumcu Boldvinu u ruke predao pištolj

Asistent režisera filma "Rđa" priznao svoj deo krivice za smrt Haline Hačins!
Alek Boldvin - Copyright Profimedia

Već dve godine traje agonija oko ubistva snimateljke Haline Hačins, koju je glumac Alek Boldvin usmrtio na snimanju filma "Rđa", a prema poslednjim informacijama, Tužilaštvo Novog Meksika odbacilo je optužbu protiv Boldvina za korišćenje vatrenog oružja

Sudija okružnog suda u gradu Santa Fe u američkoj državi Novi Meksiko, Meri Marlou Somer, prihvatila je danas sporazum o priznanju krivice asistenta režisera filma "Rđa" (Rust), Dejva Holsa u slučaju pogibije filmske radnice Haline Hačins, koju je tokom snimanja ovog filma 2021. godine usmrtio glumac Alek Boldvin iz vatrenog oružja.

Profimedia
Meri Marlou Somer

Asistent Dejv Hols, koji je bio odgovoran za bezbednost na snimanju vesterna "Rđa", je ovim sporazumom priznao zapostavljanje svojih dužnosti na filmskom setu, odnosno nemar prilikom korišćenja smrtosnosnog oružja, prenosi Rojters.

Hols je u razgovoru sa policijom priznao da je trebalo pažljivije da proveri da li su meci u pištolju iz kojeg je pucao Boldvin, zaista ćorci.

Dejv je bio taj koji je glumcu Boldvinu u ruke predao pištolj, odnosno rekvizit, pre pucnjave na snimanju, koja se završila fatalno.

Boldvin je odbio optužbe za ubistvo iz nehata, a odgovornost za ovaj zločin odbija i Hana Gutijerez-Rid, koja je bila odgovorna za oružje na snimanju filma.

Profimedia
Alek Boldvin

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike