Odbačena optužba protiv Aleka Boldvina: Evo kolika mu kazna sada sledi

20.02.2023

17:50

0

Posle povlačenja ove optužbe, na snazi optužnica za ubistvo iz nehata za koje se predviđa kazna od 18 meseci zatvora

Odbačena optužba protiv Aleka Boldvina: Evo kolika mu kazna sada sledi
Alek Boldvin - Copyright Profimedia

Za ubistvo snimateljke Haline Hačins, koja je radila na filmu Rust, optužen je glumac Alek Boldvin. Mesecima unazad traje agonija, kako će se suditi glumcu.

Prema najnovijim pisanjima stranih medija, Tužilaštvo Novog Meksika odbacilo je optužbu protiv Boldvina za korišćenje vatrenog oružja, piše TMZ. 

Prema toj optužbi, Aleku je pretila kazna zatvora od minimalno pet godina. Posle povlačenja optužbe ostaje na snazi optužnica za ubistvo iz nehata za koje se predviđa kazna od 18 meseci zatvora i novčana odšteta. Prema pisanjima pomenutog medija, glumac bi mogao da bude pušten na uslovnu slobodu.

Profimedia
Alek Boldvin

Inače, Boldvinov advokat je uputio tužbu sudu, ističući da je glumac optužen prema zakonu koji nije na snazi, te je zbog toga optužba i povučena.

 U vreme pucnjave na snimanju filma "Rust", primenjivao se zakon čije odredbe nalažu da se neko može optužiti za upotrebu vatrenog oružja samo ako je to oružje bilo izloženo sa namerom zastrašivanja ili povređivanja određene osobe što nije bio slučaj sa Boldvinom.

Profimedia
Alek Boldvin

Podsetimo, protiv Aleka Boldvina podignute su prošlog meseca dve optužbe, za ubistvo iz nehata i upotrebu vatrenog oružja, a pod istim optužbama se tereti i Hana Gutijarez- Rid koja je bila zadužena za rekvizite na setu.

Hana i Boldvin se neće teretiti za ranjavanje reditelja Danijela Souze iako je pogođen istim metkom kojim je upucana Halina Hačins.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike