Tajna čuvenog Silvaninog hita „Šta će mi život”: Napisao je Toma Zdravković, a bila je namenjena drugoj pevačici

17.03.2023

00:31

1

Toma je Silvani bio zahvalan što mu je pomogla da dopre u svet muzike

Tajna čuvenog Silvaninog hita „Šta će mi život”: Napisao je Toma Zdravković, a bila je namenjena drugoj pevačici
Copyright Printscreen/YouTube/Srbabeg

„Šta će mi život”, numeru koju je izvela tragično nastradala Silvana Armenulić, napisao je legendarni Toma Zdravković, ne sluteći da će ova pesma biti hit za sva vremena. 

Ipak, malo ko zna pozadinu priče i kako je nastala ova pesma. Poznato je da je Toma bio veliki boem, voleo je pesmu, žene i kafanu, a celog života je dugovao zahvalnost Silvani, koja mu je pomogla da se njegov glas čuje. 

YouTube/ RTS Kolo - Zvanični kanal
Silvana Armenulić

Kao već zvezda u usponu, Silvana je jednog dana u Leskovcu, na klupi u parku, upoznala mladića, bez dinara u džepu, koji je želeo da postane pevač. Iz neznanog razloga, dopao joj se taj tihi, promrzli mladić koji joj je ispričao da nema novca da se vrati kući, a ni gde da spava i zamolila je upravnika hotela u kom je pevala da mu da posao i smeštaj. Bio je to Toma Zdravković kojem je baš ovaj posao bio odskočna daska koja ga je lansirala u svet zvezda.

U znak zahvalnosti, Toma je za Silvanu napisao pesmu „Šta će mi život” koja je je postala njen najveći hit. 

YouTube/ RTS Kolo - Zvanični kanal
Silvana Armenulić

Jednom prilikom, Toma je ispričao da je insipacija za pesmu bio upravo Silvanin život.

- Insistirala je da joj napišem pesmu. Ali šta? Ja sam uvek bio u nekim romantičnim vezama koje su me inspirisale. Sa Silvanom je bilo teško. Pričali smo danima, bila je nesrećna. Otkrivala mi je detalje iz svog braka koji je bio labilan, naprosto je očajavala. Često mi je govorila: „Jao, ovaj život moj! Neka ide sve u đavola, kad mi ništa ne ide od ruke! Nit’ brak, nit’ ovo, nit’ ono…” I jednom dok smo se vozili busom na koncert, kažem joj: „Znaš šta, to je interesantno, da ti ja napravim pesmu baš kao što ti pričaš, onako kako se osećaš. Onda ćeš bolje pevati” – ispričao je svojevremeno Toma Zdravković.

Printscreen Youtube/ TomaZdravković
Toma Zdravković

Inače, numeru „Šta će mi život” je trebalo da otpeva Zorica Marković, ali, kako pevačica kaže, ona nimalo ne žali za tim, ističući da je pesma otišla u prave ruke. 

- Meni je bila prva turneja u Mostaru sa Tomom. Tada nas je bilo dvadesetak i svi su bili zvezde. Meni je čast bila velika. Nakon koncerta bismo išli u kafanu koju bi on birao, ja sam gledala u njega kao u ikonu. Bila sam mu kao dete. Upijala sam kako radi, kako živi... Dešavalo se i da potrošimo sve pare. Taj čovek se nikada više neće roditi - rekla je Zorica i dodala:

ATAImages/ Antonio Ahel
Zorica Marković

 

- Sećam se, kafana negde kod Šida gde smo pevali, tada je on komponovao pesmu „Šta će mi život bez tebe dragi”. On me je pozvao i moram reći da je ta pesma bila meni napisana, namenjena meni. Kada se završila turneja, on je dao pesmu Silvani - objasnila je zatim, ističući:

- Nijednog momenta nisam zažalila zbog toga. Pesma je otišla u prave ruke i mnogo mi je drago što je ta pesma njoj pripala. On je gajio posebne emocije prema njoj - ispričala je ranije Zorica u emisiji „Puls Srbije”.

Bonus video: 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike