Oskarovski cenovnik: Od tepiha, koji neće biti crven, do nagrada - na 95. ceremoniju dodele otišli su milioni! (FOTO)

12.03.2023

23:10

0

Statueta iznosi tek oko 400 dolara i urađena je od čvrste bronze, pa pozlaćena dvadesetčetvorokaratnim zlatom

Oskarovski cenovnik: Od tepiha, koji neće biti crven, do nagrada - na 95. ceremoniju dodele otišli su milioni! (FOTO)
95. dodela Oskara - Copyright Profimedia

Kao i svaki put do sada, jasno je da će poznate ličnosti i za 95. dodelu Oskara morati ozbiljno da odreše kesu. Ovaj događaj važi za jedan od bitnih, toliko da su zvezde spremne da samo na sebi ponesu milione i ne obazirući se mnogo po kolikim će parama tek da gaze. 

Svojevremeno, Kejt Blančet ušla je u istoriju s najskupljim oskarovskim „autfitom". Dok glumice u proseku potroše oko 10 miliona na stajling, ona i dalje prednjači sa svojim iz 2014. godine, od oko 18 miliona dolara.

Kejt Blančet, Profimedia
 

Lejdi Gaga je, pak, „ostavila svoj trag" s najskupljom ogrlicom ikad nošenom na ovoj dodeli. „Tifanijeva" je bila i izrađena od dijamanata, a iznosila je 30 miliona dolara. 

Čak i oni koji prvi put dolaze, ne prolaze posebno jeftino. Kako je proračunato, na odela i haljine daju i do 266.000 dolara. 

Organizatori, s druge strane, „obrću" i značajno veće cifre ne bi li napravili poseban ugođaj za sve. Prema podacima s „WalletHub-a", bruje dalje strani mediji, ovogodišnji šou nosi cenu od 56,8 miliona dolara. Događaj je i svojevrstan raj za tamošnju, lokalnu ekonomiju.

Los Anđeles, naime, navodno vidi od svega povećanje od 163 miliona.

Kako su im i žurke u okviru čitavog dešavanja važne, ne čudi da su i one papreno skupe. Afterparti „Veniti fera", koji je za mnoge i najeminentniji za posetiti, a odvija se odmah za dodelom nagrada, po paru iznosi oko 80.000 dolara. Odatle, napominje se, kući sigurno ne odlaze praznih ruku ili samo sa „selfi" fotografijama, napravljenim za uspomenu. 
Nosiće vrećicu s poklonima, ukupno vednim 200.000 dolara. 

Nagrada

Što se tiče same nagrade, iako bi mnogi pomislili da je i ona „skupa kao otrov", u odnosu na ostalo - nije baš tako. Pojedinci su uspeli vremenom da ih prodaju za „lepe pare", ali statueta od čvrste bronze pozlaćena dvadesetčetvorokaratnim zlatom iznosi „tek" 400 dolara, tvrdi pomenuti portal. Sa druge strane, kako su godine prolazile, bilo je usvojeno i pravilo da dobitnici moraju da potpišu ugovor o čuvanju nagrada navodeći da, ukoliko žele da je prodaju, prvo moraju da je ponude Akademiji za 1 dolar.

Prema tome, nagrada je ipak najvrednija - u ruci. 

Reklame tokom ceremonije, takođe, mnogima su velika želja. Ali, ukoliko žele da je ispune, sve što treba da urde je da na 30 sekundi „daju" 1,95 miliona dolara. Ovo se, inače, smatra povoljnom ponudom, u odnosu na i do sedam miliona koliko bi neko da na oglašavanje tokom Superboula

Tepih

Kao što je već poznato, ove 2023. godine neće biti čuvenog crvenog tepiha prvi put od 1961. Postavljanje istog, međutim, svakako košta oko 24.700 dolara. Boja šampanjca to nikako nije mogla da promeni. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike