Luk Blek započeo evrovizijsku turneju u Švedskoj: Dvoranom odjekivalo Konstraktino "biti zdrava"!

11.03.2023

15:25

1

Stokholm je prvi grad na njegovom putu

Luk Blek započeo evrovizijsku turneju u Švedskoj: Dvoranom odjekivalo Konstraktino "biti zdrava"!
Luke Black - Copyright Instagram printscreen/lukeblackmusic

Pobednik i više nego turbulentne "Pesme za Evrovoziju" Luk Blek, nepunih nedelju dana nakon trijumfa, započeo je svoju evrovizijsku turneju, i to u Švedskoj. 

Tradicionalno, jedna od najtrofejnijih evrovizijskih zemalja svog predstavnika bira u martu, a ove godine, interesovanje medija je veliko, jer je jedna od glavnih favoritkinja pobednica iz 2012 - Lorin.

Profimedia
Lorin, pobednica Evrovozije 2012. godine

Luk Blek je, nakon pobede na našem nacionalnom izboru, dobio poziv da nastupi na koncertu povodom velikog finala "Melodifestivalena".

Mladi pevač, koji je inače stacioniran u Londonu, je odmah po sletanju u Stokholm imao priliku da razgovara sa novinarima, koji su u bili zainteresovani za njega i pesmu "Samo mi se spava", koja se, kako kažu, već izdvojila kao drugačija.

Instagram printscreen/lukeblackmusic
Luk Blek

Sat vremena nakon ponoći, kao poslednja numera, pred publikom u dvorani u Stokholmu, Luk Blek izveo je "Samo mi se spava" pred evrovizijskom publikom, koja ga je, reklo bi se po njihovim reakcijama, odmah zavolela.

Interesantno je da se moglo čuti i poneko "biti zdrava, biti zdrava", jer je evrovizijska publika i te kako zavolela prošlogodišnju predstavnicu Srbije, Konstraktu.

Podsetimo, "PZE'23" privukao je ogromnu pažnju medija, publike, ali i brojnih javnih ličnosti koje nisu ostale neme, na ovogodišnji izbor srpskog predstavnika. Jedna od najglasnijih je bila svakako Jelena Karleuša, koja istakavši da su njeni favoriti bili Princ i Zejna, Bleka nimalo nije štedela.

Naime, Karleuša smatra da je "beli" stručni žiri diskriminisao Zejnu i Džipsija, te ističe da je pred njima blistava karijera, zasnovana na originalnosti, za razliku od Luka.

- Zejna je sinoć morala da pobedi. Zašto? Pa kako zašto? Za početak je bila najbolji pevač na takmičenju. Crni Luk koji je pobedio, nije ubo ton u du*e (Fini decko, nije kriv, ali niko ga se neće sećati za dva meseca. Tačka. Sorry not sorry. Ovo je surov posao, ne bajka za osetljivu decu pa da mora da se pazi na njihova osećanja. Ko je razmišljao o Zejni i Džipsiju i njihovim osećanjima diskriminacije, nepravde, nemoći? Niko.) - piše Jelena, pa nastavlja u jednako oštrom tonu.

24sedam/Katarina Mihajlović
Jelena Karleuša

- Dalje, jedina prava evrovizijska pesma je bila upravo od Zejne, jer ulazi u kategoriju "world music". Crni Luk je na silu pokušao da bude trip i art i da strancima proda njihovu foru, a sve je ukupno bilo samo jeftini krindž pokušaj. Mi ne možemo da prodajemo tu vrstu muzike i tripa strancima, jer će oni uvek biti bolji u tome od nas, jer su u toj muzici prirodni i bolji. Sem ako nisi talentovan kao Džipsi, a Crni Luk nije. Da se razumemo, ja volim crni luk, ali ne u voćnom mixu. Jedna poruka i za LGBT zajednicu koja je hajpovala Crnog Luka sinoć. Tako ste hajpovali i Hurricane prošle godine, pa je bilo šta?

- Za kraj... Neću da dolivam ulje na vatru, ali... Ipak hoću. White supremacy mora da prestane. Džipsi i Zejna imaju sva prava da kažu da je ono sinoć bila brutalna diskriminacija od strane belog žirija. I jeste. Jeste i tačka. Ali ako im je za utehu, pred Zejnom i Džipsijem je velika karijera. Dečko je sebe nazvao Džipsi! Buum! U glavu! Hrabro! Otvoreno! Zejna je ZEJNA bre! U sred Beograda! Osoba koja konačno u ime svih Roma diže glas i kaže da su je maltretirali u školi, u poslu i životu i da neće da trpi - zaključila je Karleuša na Instagramu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike