"Više ne slušam muziku" Život Beti Đorđević obeležila je bolna tragedija: Nastupala sam mesec dana nakon smrti sina!

10.03.2023

20:06

0

Svoj život nakon nemilog događaja okarakterisala je kao "vreme plakanja"

"Više ne slušam muziku" Život Beti Đorđević obeležila je bolna tragedija: Nastupala sam mesec dana nakon smrti sina!
Blagica Beti Đorđević - Copyright Mateja Stanisavljević/ATAImages

Džez i soul pevačica Blagica Beti Đorđević svojim raskošnim glasom osvojila je široke narodne mase, međutim, malo ko zna da je njen život obeležila jeziva tragedija.

Beti ne krije da je odrastala sa bakom, te da je imala teško detinjstvo u selu Matejić, nadomak Kumanova.

U ranoj mladosti je našla ljubav i udala se za supruga Bobu, sa kojim je u dvadesetoj godini dobila i sina Branislava.

Amir Hamzagic/ATAImages
Blagica Beti Đorđević

Slava pa razvod

Dok je Boba sa svojim bendom nastupao po inostranstvu, Beti je sa sinom živela u Beogradu. Povremeno ga je posećivala, a jednom prilikom mu se i pridružila na nastupu u Nemačkoj, što je naišlo na pozitivne reakcije, kako publike, tako i članova benda.

Beti i Boba su se 1978. godine razveli, kako je pevačica ranije istakla, razlog je bio teret slave, sa kojim njiihova ljubav nije mogla da se izbori.

- Mene su prosto tražili, a on nije mogao da se izbori s tim. Nije to mogao da podnese i došlo je do kuršlusa. Tih poslednjih godina krenule su neke neprijatne situacije... Šteta je to. Petnaest godina braka i na kraju je moralo da se završi ovako kako se završilo - otkrila je Beti, prenosi Story.

Tragedija joj promenila život

Pre nekoliko godina Betin život je zadesila nezapamćena tragedija, kada je njen sin jedinac preminuo u 47. godini života usled srčanog udara. Branislav je iza sebe ostavio suprugu Snežanu, ćerku Kristinu i sina Vladana, a njegova smrt je Blagicin život promenila iz korena.

Beti Đorđević Promo/Aleksandar Ignjatović
Blagica Beti Đorđević

- Na groblju sam, gde sam drugo, kad me pitaju… Samo ja znam kako mi je. Danas imaš dete, sutra ga nemaš. Nisam znala kuda ću i šta ću sa sobom da uradim. Nije mi lako da vam to objasnim... Pevam, a pre bih vrištala. Kroz svaku notu, kroz svaku pesmu izlazi moj bol. Ogromna bol. Mog sina više nema… Umro je od srca. Imao je 47 godina. Iza njega je ostalo dvoje dece. Moja unuka Kristina, unuk Vladan i divna snaha Snežana - rekla je pevačica.

Prestala da sluša muziku

Nakon smrti pevačicinog sina, u njenom životu ništa nije isto. Muziku je prestala da sluša, jer ju je ranije slušala sa pokojnim sinom. Uprkos svemu, Beti se trudi da povremeno nastupi i publici pokloni najlepše emocije.

- Moj sin je bio veoma talentovan. Slušali smo muziku zajedno. Sad više ne slušam muziku, ne sluša mi se ništa. Pitaju me ovde da li imam kompjuter, pa otkud da mi je do kompjutera, jesu oni normalni? Pitaju onda pa kako vi funkcionišete. Kako fukncionišem? Ne funkcionišem! Ne slušam ništa. Ne mogu da slušam te stvari koje smo zajedno slušali moj sin i ja. Muzika je strašna po tom pitanju, može čovek na svakakve misli da dođe uz nju...

Beti Đorđević ATA Images/Mateja Stanisavljević
Blagica Beti Đorđević

Nastup posvetila sinu mesec dana nakon tragedije

Beti svoj život od tog trenutka opisuje kao "vreme plakanja". Ipak, smogla je snage da uprkos ogromnom bolu nastavi sa radom, te je samo mesec dana nakon Branislavove smrti zapevala na Gardošu, i posvetila mu pesmu "Crying time", što je publika pozdravila gromoglasnim ovacijama.

- Samo mesec dana posle njegove smrti, trebalo je da nastupim na Gardošu. Nastup je davno pre toga zakazan. Otišla sam u Zemun… Stala na binu. Aplauz, ovacije. U publici mnogo onih koji me se sećaju, znaju ko sam… Nisam izdržala... Mislila sam da ću ćutati o svom bolu zauvek. Rekla sam da taj nastup posvećujem sinu koji je umro. I otpevala "Crying Time". To jer moj život od tada - vreme plakanja.

Beti Đorđević ATA Images/Mateja Stanisavljević
Blagica Beti Đorđević

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike