Beti Đorđević emotivnim koncertom proslavila 50 godina karijere: Sanjam svoj san na javi zajedno sa vama (FOTO)

20.02.2022

07:45

0

Koncert je održan pod sloganom „Neka srce kuca jače“, a muzičarka je sinoć proslavila i svoj 76. rođendan

Beti Đorđević emotivnim koncertom proslavila 50 godina karijere: Sanjam svoj san na javi zajedno sa vama (FOTO)
Blagica Beti Đorđević - Copyright Beti Đorđević ATA Images/Mateja Stanisavljević

Čuvena džez pevačica Beti Ðorđević proslavila je sinoć veliki jubilej - 50 godina karijere, koncertom u Velikoj sali Kombank dvorane sa specijalnim gostima koji su obogatili muzički program - džez muzičarem Jovanom Maljokovićem i umetničkim ansamblom “Stanislav Binički”.

Koncert je održan pod sloganom „Neka srce kuca jače“ po jednom od najvećih Betinih hitova iz 1975. godine. Muzičarka je sinoć proslavila i svoj 76. rođendan, što je svečano obeleženo darovima i ružama na pozornici.

Beti Đorđević ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Numerom "Mona Lisa" legende američkog džeza Net King Kola započela je Beti svoj solo koncert, u punom sjaju.

- Godinama sam sanjala ovaj trenutak, da imam koncert na ovoj pozornici, a onda sam prestala da maštam, misleći da nema šanse da se to desi. Ali, eto, ostvarilo se nakon svega. Sanjam svoj san na javi zajedno sa vama - izjavila je pevačica i zapevala klasik Bili Holidej "All of Me" (1941).

Repertoar je bio prepun antologijskih svetskih hitova kao što su "Love me or leave me" (1928), "Fly me to the Moon" Frenka Sinatre (1954), "Historia de un amour" (1956), "Quisaz" (1947) Osvalda Faresa i mnogi drugi.

Pop pesmu "My Heart Belongs to Daddy" (1938), američkog kompozitora Kola Portera, Beti je sa posebnim uživanjem dočarala, povremeno menjajući tekst gde pominje svoje ime umesto reči "daddy".

Beti Đorđević ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" izvodio je instrumentalne verzije nekoliko klasika, gde spadaju i hitovi legendarne ABBE "Dancing Queen", "Mamma Mia", "Fernando", "The Winner Takes it All", ili domaći šlager "Devojko mala".

Beti je nakon toga zapevala svoju hit pesmu "Kraj moje tuge" iz davne 1974. godine, kao i baladu "Kaži zašto me ostavi" koju je komponovao Vojkan Borisavljević. Omaž velikom umetniku bio je i u vidu njegovog dela "Ime mi je ljubav", koje je Beti maestralno dočarala.

Dramski umetnik Vico Dardić je došao kao gost umesto najavljene glumice Tanje Bošković i nadahnuto recitovao srpsku poeziju u pratnji klavira, pre svega Desanku Maksimović.

Beti Đorđević ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Usledio je veoma emotivan trenutak uz pesmu "Zbog poljubaca tvojih" (1974), sa festivala u Opatiji, a publika je zatim čula i "Hvala ti za ruže", kao i "O mladosti" Arsena Dedića.

Pesma "Živiš u oblacima, dragi", kao adaptacija hita "Živiš u oblacima, mala" koja je proslavila Zdravka Čolića, bila je sledeća na set listi oduševivši publiku, kao i balada "Somborske ruže".

Bis je usledio sa njenim najvećim hitom "Počnimo ljubav ispočetka".

Beti Đorđević ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Ovaj koncert je bio i svojevrsna uvertira u obnovljeni festival “Beogradsko proleće” planiran za 29. april u Kombank dvorani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike