Posle razvoda s Ukrajinkom vratio se u Beograd: Zvezda devedesetih spremna za trku za predstavnika Srbije na „Evrosongu"!

01.03.2023

17:25

0

Nastupiće tokom prvog polufinala takmičenja „Pesma za Evroviziju"

Posle razvoda s Ukrajinkom vratio se u Beograd: Zvezda devedesetih spremna za trku za predstavnika Srbije na „Evrosongu"!
Filip Žmaher - Copyright ATAImages/Stefan Tomašević

Filip Žmaher će se tokom prvog polufinala „Pesme za Evroviziju", koje se održava večeras 1. marta, predstaviti s pesmom „Čujemo se sutra". On je, inače, na početku karijere često pevao po festivalima. Još devedesetih uživao u ogromnom uspehu, međutim, u tom se periodu s tadašnjom suprugom Anastasijom preselio za Ukrajinu, pa se o njemu lično - malo šta zna.

- Imao sam ugovor 1998. i pola godine provodio u Ukrajini, a pola ovde. Onda sam se 2001. preselio i živeo pet i po godina u Kijevu. Vratio sam se u Srbiju sa sada već bivšom suprugom, ali sam često putovao i pevao po Ukrajini, Rusiji, Belorusiji – pričao je svojevremeno Filip za „Telegraf", koji je s Anastasijom stupio u brak 2006, pa su se ubrzo ostvarili i u ulozi roditelja jedne devojčice.  

Anastasija je takođe pevačica, jako popularna u svojoj zemlji, pa je tako i najbolje razumela muževljev poziv. Njihova ljubav, pak, nije dugo potrajala, iako je bila jedna od onih jakih, koje se dese na prvi pogled. Kada su se rastali svako je krenuo na svoju stranu, a njihova ćerka živi s poznatim tatom u prestonici Srbije.

– Što se toga tiče, reći ću samo da sam srećno razveden muškarac. Ako baš zafali sarma, odem do restorana – kroz smeh je zaključio priču on.

Nedavno, priznao je kako je u jednom periodu života bio spreman na sve samo da se bavi muzikom.

- Počeo sam '80. godina prošlog veka i imali smo nebrojene probe u garažama, podrumima i atomskim skloništima samo da bismo nastupili dvadesetak minuta na nekoj gitarijadi. Tako sam i rešio da napustim studije i sam sebi sam obećao da ću živeti da bih pevao, a od čega ću živeti, nisam imao pojma. Jednostavno, bio sam spreman da radim fizikaliju, da prodajem hamburgere, samo da bih se bavio muzikom – pričao je on.

Filip Žmaher, ATAImages/Milan Maričić
 

Podsetimo, tokom polufinalnih večeri „Pesme za Evroviziju" takmičiće se po 16 kompozicija. U finale će se plasirati po osam najboljih, za koje će u odnosu 50 prema 50 odsto glasati publika, te stručni žiri.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike