Ko je Luke Black? Važi za favorita na "Pesmi za Evroviziju", popularan je u Kini, a na ulici šeta jastoga!

01.03.2023

07:30

2

Prvi je srpski pevač koji je dobio priliku da uradi nešto o čemu mnogi sanjaju

Ko je Luke Black? Važi za favorita na "Pesmi za Evroviziju", popularan je u Kini, a na ulici šeta jastoga!
Luke Black - Copyright Instagram screenshot/lukeblackmusic

Prvo polufinale "Pesme za Evroviziju '23" održaće se večeras, kada ćemo uživo čuti i videti prvih 16 kompozicija, koje će se boriti za odlazak u finale, koje će biti u subotu, 4. marta. Jedan od favorita je i Luka Ivanović, poznatiji pod umetničkim imenom Luke Black

Luka će se predstaviti pesmom "Samo mi se spava", a već godinama je na muzičkoj sceni, iako mnogi ne znaju ko je on niti šta peva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Black (@lukeblackmusic)

Prvi put se u javnosti predstavio u maju 2014. godine, kada je imao 22 godine. Nastupio je u okviru jednog festivala i već tada dobio priliku života. 

Naime, njega su primetili predstavnici producentske kuće "Universal Music", te ga pozvali u svoju kancelariju u Beogradu kako bi razgovarali o saradnji. Prvi je solo izvođač iz Srbije koji je dobio ekskluzivni ugovor sa ovom kućom, koja u svojim redovima danas ima Bili Ajliš, Halsi, Kejti Peri i mnoge druge svetske zvezde. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Black (@lukeblackmusic)

Popularan u Kini

Zanimljivost koja se vezuje za Luku jeste da je izuzetno popularan u Kini!

Naime, njegova muzika je, kako je sam pričao, doprla do azijskog tržišta, što mu je omogućilo da tamo ima turneju. U to vreme on je bio u užem izboru da ode na Evroviziju sa pesmom "Demons". Umesto njega, RTS je odabrao da ode Sanja Vučić, ali je Luka dobio priliku da ima nastupe u Pekingu, Šangaju i Gvangžuu. 

Kada je domaća scena u pitanju, jednom prilikom je otkrio da bi voleo da snimi duet sa Elenom Kitić, jer smatra da su njen i njegov zvuk različiti, ali da im je senzibilitet prema muzici isti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Black (@lukeblackmusic)

Zemlja Gruva mu je pomogla

Godinama je, inače, sarađivao sa Konstraktom i "Zemljom Gruva", a trenutno živi u Londonu, što vidi kao zanimljivost, s obzirom na to da će se baš u Velikoj Britaniji održati "Evrosong".

- Imam danas 30 godina, a dosta dugo se bavim muzikom u svojoj spavaćoj sobi. Samog sebe sam učio razne stvari i počeo prve pesme da pišem sa 12, 13 godina. Iz Čačka sam došao u Beograd i počeo više da se bavim muzikom. "Zemlja gruva" mi je prva otvorila vrata - ispričao je on u emisiji "Vikend na K1" i dodao:

- Niko nije bio zainteresovan za moju muziku osim Milovana iz "Zemlje gruva". Dosta su me naučili o celoj tehnici, pevanju, prvi put sam čuo svoj vokal. Sve mi je bilo jako čudno. Imao sam spor, ali temeljan proces učenja u muzici. Nisam se previše gurao. Nisam toliko siguran u sebe da se dam u prvi plan.

Svojim izgledom takođe privlači pažnju i trudi se da njegove pesme prati i drugačiji, autentičan izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Black (@lukeblackmusic)

Šeta jastoga

Pre nekoliko nedelja je, inače, privukao pažnju mnogih kada je, umesto psa, na povocu prošetao jastoga! Razlog za to mu je bila promocija pesme kojom će se predstaviti na "Pesmi za Evroviziju", a da li će proći u finale, saznaćemo već večeras.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike