Sud u Hrvatskoj ispituje odluku gradonačelnika Pule o zabrani nastupa pevača

26.02.2023

21:04

0

Postoji mogućnost da će se koncert održati, a prava situacija će se znati u ponedeljak, 27. februara

Sud u Hrvatskoj ispituje odluku gradonačelnika Pule o zabrani nastupa pevača
Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay

Bura oko afere „cajke“ ne jenjava. Kako je gradonačelnik Pule Filip Zoričić, zabranio nedavno nastupe pevača Ane Bekute, Zorane Mićanović, Duška Kuliša i Dragana Kojića Kebe, navodeći da „ne želi srpsko smeće u ovom gradu“, nastao je opšti haos. 

Ipak, postoji šansa da će se 25. marta ipak održati koncert u Puli sa pomenutim muzičkim izvođačima, a končanu odluku o tome doneće Trgovački sud u Pazinu u ponedeljak, 27. februara.

Naime, firma koja organizator otkazanog koncerta, podnela je tužbu Trgovačkom sudu protiv Pula sporta, dvorane gde je trebalo da se održi pomenuti nastup, prenosi "Kurir".

U dokumentima je traženo da se odredi hitna mera i da se donese presuda o tome da li koncert može da se održi na tom mestu 25. marta, a presuda će, prema ovim tvrdnjama, biti doneta sutra, u ponedeljak.

Printscreen/HRT/ATA images/Antonio Anhel
Filip Zoričić, Dragan Kojić Keba i Ana Bekuta

Sud, inače, može da zabrani održavanje koncerta samo ako postoji opravdana sumnja da će ta muzika širiti nacionalnu, versku, političku mržnju, te izazvati nerede.

Muzički izvođači su izrazili nazdovoljstvo Zoričićevim potezom, ističući da je on nerazuman i da su uvereni da publika želi da sluša njihove pesme, o čemu govori i broj prodatih karata. 

Osim gradonačelnika, i predsednik Hrvatske, Zoran Milanović je sramnom izjavom pokušao da ponizi naše pevače. 

Amir Hamzagic/ATAImages 24sedam/Goran Sivački Pixabay AP photo/Darko Bandic
Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta, Zoran Milanović

- To se iz ljubavi naziva cajkama. Od srca. Ja ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Bole me kosti od te muzike, ali ne bi zabranio da slušaju ako žele. Odluka je to gradonačelnika. Ja većinu stvari ne bih zabranjivao. Cajke treba suzbiti svim legalnim sredstvima, ja bih im dao da pevaju, pola HDZ-a to sluša - rekao je Milanović za Danas.hr.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike