Zabrana za održavanje koncerta MC Stojana u Zagrebu je konačna: Oglasila se uprava muzeja sa ova dva ključna razloga

17.05.2022

10:17

0

Pevač se još nije oglasio da kaže šta će se desiti sa prodatim kartama

Zabrana za održavanje koncerta MC Stojana u Zagrebu je konačna: Oglasila se uprava muzeja sa ova dva ključna razloga
MC Stojan - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Juče su hrvatski mediji opleli po pevaču MC Stojanu i njegovoj nameri da organizuje 10. juna koncert u "Muzeju za umetnost i obrt" u Zagrebu, a haos se nastavlja i dalje nakon što su se čelnici ove institucije oglasili za 24sedam.

Uprava "Muzeja za umetnost i obrt" navela je u pismu upućenom našoj redakciji koji su pravi razlozi zbog čega srpski pevač ne može na tom mestu da nastupa.

Oni su naveli čak dva razloga zbog kojih nisu mogli da daju saglasnost za održavanje navedenog koncerta organizatoru i zakupniku prostora Restorana.

Profimedia
"Muzej za umetnost i obrt" u Zagrebu

 

Prvi je taj što je Zakupnik restorana Muzej prekršio odredbe Ugovora o podzakupu prostora terase za javni događaj, bez prethodne saglasnosti uprave Muzeja što su po Ugovoru dužni da urade.

Drugi razlog je taj što je "Muzej za umetnost i obrt" zatvoren za javnost zbog oštećenja od zemljotresa koji se desio prošle godine u Zagrebu, te je u toku priprema za obnovu prostora i ne smeju da se održavaju nikakvi javni događaji, objasnili su u saopštenju.

Tako se može zaključiti da je sada sasvim sigurno da MC Stojan neće pevati u ovom zagrebačkom prostoru 10. juna kako je nameravao, a da li će promeniti mesto održavanja koncerta, još nije poznato jer se pevač ne oglašava za medije.

Podsetimo, nakon vesti da će MC Stojan u junu imati koncert u zagrebačkom "Muzeju za umetnost i obrt", mnogi su osudili ovu nameru zbog muzičkog sadržaja kojim se bavi, te ga etiketirali kao "cajkera".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike