"Let 3" će predstavljati Hrvatsku na Evroviziji: Ko su oni i zašto mnogi žele njihovu diskvalifikaciju?

12.02.2023

09:31

0

Izazvali su buru komentara na društvenim mrežama nakon što su proglašeni pobednicima

"Let 3" će predstavljati Hrvatsku na Evroviziji: Ko su oni i zašto mnogi žele njihovu diskvalifikaciju?
Let 3, "Dora" - Copyright Printcreen/Youtube/HRT Dora

Protekle večeri Hrvatska je izabrala svog predstavnika za "Pesmu Evrovizije" koja će se održati u maju u Liverpulu. Na njihovoj "Dori" pobedu je odnela grupa "Let 3" sa pesmom "Mama ŠČ". 

Međutim, tada je nastao haos. 

Kada je na zvaničnom Tviter nalogu Evrovizije objavljeno da će ova pesma predstavljati Hrvatsku, fanovi takmičenja su bili šokirani i tražili da se oni odmah diskvalifikuju!

"Diskvalifikujte odmah Hrvatsku", "Želim im nula poena na takmičenju", "Šta nije u redu sa vama?", "Ako ovo ode u finale, biću jako uznemiren", "Je l' Hrvatska pokušava da sabotira sebi šanse na takmičenju?" - bili su samo neki od komentara koji se mogu naći ispod originalne objave.


Naravno, bilo je i onih kojima se ovaj nastup dopao, kao i pesma, pa su podržali hrvatske predstavnike.

Šta je "Let 3"?

Kako se navodi u medijima, "Let 3" je polupank grupa, koju bi mnogi opisali bizarnom zbog njihovih ekcesnih performansa. 

Na "Doru" su, recimo, došli na traktoru, na sceni nosili haljine i kape kao deo vojničke uniforme, a sve vreme su u izjavama tvrdili da je njihova pesma antiratna.

Njihov album iz 2005. godine nosio je naziv "Bombardovanje Srbije i Čačka", zbog čega je u najvećoj meri privukao pažnju jer se pesme nisu previše slušale. 

Znali su da nastupaju u narodnoj nošnji, masturbiraju na sceni i mere veličine svojih penisa. Jedne godine su izveli performan tokom kog su simulirali kolektivno samoubistvo streljačkim vodom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike