"Grozota!" Goca Tržan stavom o sek*ualnom uznemiravanju izazvala gnev javnosti: Nasilje nije vic!

20.02.2023

11:00

4

Pevačica nije svesna koliko pogrešnim stavom vrši loš uticaj na društvo

"Grozota!" Goca Tržan stavom o sek*ualnom uznemiravanju izazvala gnev javnosti: Nasilje nije vic!
Goca Tržan - Copyright Printscreen/K1

Pevačica i odnedavno voditeljka emisije "Ako progovorim", Goca Tržan, našla se u centru medijskog skandala zbog izjave u emisiji koju vodi. Naime, Goca se na vrlo površan način dotakla teme sek*ualnog uznemiravanja, a komentarom koji je uputila gospođi iz publike u studiju, izazvala je gnev javnosti.

- Da li vam se desilo nekada da vam na ulici dobace iz nekog auta ili sa građevine? Da li vas to s*ksualno uznemirava? - zapitala se Goca, a usledio je potvrdan odgovor jedne žene iz publike, što je pevačicu iznerviralo.

- Šta je bre tu ružno, je l‘ ste normalne? Pa da nema tih na baušteli niko ti nikada ne bi rekao da si dobra riba - izjavila je Goca i počela glasno da se smeje, a tviteraši su izenenađeni voditeljkinim postupkom, te su usledile salve negativnih komentara.

Video je postao viralan na društvenim mrežama, a negativni komentari na Gocin račun se samo nižu.

"Nisam to očekivao od majke tinejdžerke", "Ali ta količina opuštenosti dok izgovara ovakve jadnosti, pritom majka ženskog deteta…. Grozota", "Iskreno ništa nije smešno u ovom klipu", "Ovo nije smešno, šta se kliberi. Mnogo jadno", samo su neki od komentara gnevnih tviteraša.

Nasilje nije vic

Jedan od glavnih problema je što ovakav stav potiče od osobe koja se decenijama bavi javnim poslom i čija reč na televiziji ima težinu, te umnogome može da utiče na stavove pojedinaca koji prate njen rad.

Goca Tržan je ovim potezom obesmislila borbu za ljudska prava, koja je jedan od vodećih problema u društvu današnjice. Takođe je negirala postojanje termina "toksična muškost" i ismejala sek*ualno uznemiravanje koje žene svakodnevno doživljavaju, uz komentar "Šta bre ružno, jeste normalne vi bre?".

Ovo je primer kako se o nasilju i seksualnom uznemiravanju ne razgovara u medijima. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike