Porodica Brusa Vilisa saopštila tužne vesti: Bolest je napredovala, sada znamo...

16.02.2023

20:15

0

Svi članovi izuzetno su zahvalni na podršci koju dobijaju od fanova glumca

Porodica Brusa Vilisa saopštila tužne vesti: Bolest je napredovala, sada znamo...
Brus Vilis - Copyright Profimedia

Porodica Brusa Vilisa udruženim snagama se oglasila u saopštenju, pa za javnost otkrila od čega tačno glumac boluje. Najpre, obelodanili su kako se on povlači sa scene zbog afazije u proleće protekle godine, da bi sada objasnili kako je stanje napredovalo - u frontotemporalnu demenciju. 

Nekadašnja supruga Demi Mur uz jednu njegovu fotografiju ispisala je sve što smatra da fanovi treba da znaju, a za više informacija je na svom profilu na Instagramu ostavila link ka celom saopštenju, u kom se i sama zahvalila na podršci koju svi oni u ovom periodu bez prestanka dobijaju. 

- Kao porodica, zahvalni smo na svakoj reči podrške i ljubavi za Brusa, poslate proteklih meseci. Uzimajući u obzir koliko ga volite i poštujete, želimo da vam kažemo kakvo je sada njegovo zdravstveno stanje. U proleće prošle godine dijagnostikovana mu je bila afazija. Međutim, to se stanje menjalo i sada smo dobili novu dijagnozu - frontotemporalnu demenciju (poznatu kao FTD) - piše na samom početku. 

- Na veliku žalost, otežan govor samo je jedan u nizu problema s kojima se Brus suočava. Laknulo nam je samo što smo saznali šta je u stvari posredi... Ovo je jedna okrutna bolest koja svakoga može da snađe, a malo o njoj znamo. Generalno su potrebne godine da bi bila otkrivena i za nju nema leka, što se nadamo da će se promeniti u budućnosti. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

 

- ...Brus je i sam voleo da bude „glas" za one koji ga možda nemaju i tako pomogne što javno, tako i privatno. To bi učinio i sada, da može... - poručili su, između ostalog, Ema, Rumer, Skaut, Talula, Mejbel, Evelin i Demi, u nadi da će na ovaj način pokrenuti proces pronalaska leka za ovo stanje. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike