Porodica Brusa Vilisa zvanično potvrdila da glumac boluje od teške bolesti: Povlači se iz glume

30.03.2022

17:13

0

Do sada je on odbio veliki broj uloga i angažmana, a prema rečima njegovih najbližih, tako će ostati do daljeg

Porodica Brusa Vilisa zvanično potvrdila da glumac boluje od teške bolesti: Povlači se iz glume
profimedia-0667705233 - Copyright Profimedia

Nedavno je u javnosti isplivala informacija da glumac Brus Vilis ima ozbiljnih problema sa demencijom zbog čega je odbio veliki broj uloga.

Iako je i ranije bilo nagoveštaja da Vilis ima problem sa pamćenjem dijaloga, mnogi su tu pojavu shvatali kao lenjost, ali ipak nije bilo tako. Prema pisanjima stranih medija, glumac se bori protiv ranog stadijuma demencije, a sada je to potvrdila i njegova porodica.

Profimedia
Brus Vilis

 

Naime, u zvaničnom obraćanju javnosti glumčeva porodica je potvrdila da on boluje od afazije koja utiče na njegove kognitivne sposobnosti.

- Brusovoj velikoj podršci, mi kao porodica želimo da saopštimo da naš voljeni Brus ima zdravstvenih problema i da mu je nedavno dijagnostikovana afazija koja je uticala na njegove kognitivne sposobnosti. Zbog posledica bolesti Brus je odlučio da se povuče iz karijere koja mu je mnogo značila.  

- Ovo je veoma težak trenutak za sve nas i cenimo vašu bezuslovnu ljubav, saosećanje i podršku. Kroz sve ovo prolazimo kao jaka porodica, a vas kao obožavaoce smo hteli da uključimo u sve jer znamo koliko vam on znači, kao i što vi njemu značite. Kao što je Brus uvek govorio: 'živite' i svi zajedno planiramo tako i da uradimo - stoji u saopštenju porodice Brusa Vilisa.

Ovo sapštenje su potpisale supruga Ema, bivša supruga Demi Mur i Vilisova deca.

Profimedia
Brus Vilis, Demi Mur

 

Inače, afazija je gubitak ili poremećaj već stečenih jezičkih sposobnosti prouzrokovan povredom na mozgu. Povrede na mozgu posebno često nastaju kao posledica moždanih udara, ali mogu se javiti i kao posledica fizičkih povreda, tumora, demencija, infektivnih oboljenja mozga (danas retko) i usled drugih razloga.

Za sve vrste afazija važi da je vreme bitan faktor i veoma je važno započeti sa tretmanom što ranije. Okvirni vremenski period u kojem može doći do oporavka jezika je šest meseci, ali se najbolji rezultati postižu u prva tri meseca. Ako u tom periodu ne dođe do delimičnog ili potpunog oporavka jezika, teški su izgledi da se izgubljene jezičke sposobnosti povrate.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike