Marija iz „Povratka otpisanih“ je bila supruga Sanje Ilića Balkanike, a njena smrt ih je razdvojila

07.02.2023

22:40

1

Glumica je imala niz zapaženih uloga u filmskim i serijskim ostvarenjima

Marija iz „Povratka otpisanih“ je bila supruga Sanje Ilića Balkanike, a njena smrt ih je razdvojila
Zlata Petković - Copyright Printscreen Youtube/RTS

Glumica Zlata Petković plenila je lepotom gde god da se pojavi, a njena prerana smrt ju je sprečila u brojnih uspesima i podvizima koje je planirala.

Godine 1971. je pobedila na izboru za Mis Jugoslavije, a nekoliko godina kasnije joj je poverena uloga Marije u filmu i seriji „Povratak otpisanih“.

Godinama se borila sa visokim krvnim pritiskom, a preminula je u 58. godini života, sedam dana pošto je doživela modani udar. Zlata je sahranjena 6. decembra 2012. godine u Beogradu. 

Sanja Ilić Balkanika, njen životni saputnik je u jednom od svojih intervjua istakao da je njihova ljubav trajala 30 godina, kao i nikada nije uspeo da joj kaže koliko je voleo. 

 

- Za ljubav sa Zlatom krivac je jedna dečja priredba. Ljubav je trajala 30 godina. Otišla je kako je otišla… Nije moralo tako da desi… Nisam stigao ni da joj kažem koliko je volim. Pala je samo i otišla u bolnicu. Lekari su je držali u veštačkoj komi, ali joj nije bilo spasa.

- Nakon Zlatine smrti sam odlučio da nastavim dalje. I našeg sina Andreja je trebalo izvesti na pravi put. Moja podrška njemu je bila kontrolom, a ne guranjem uz vetar. Mislim da imam dva ožiljka na srcu. Nesrećnim slučajem izgubio sam Petra Jovičića Trtu, najboljeg prijatelja i pevača u zajedničkom bendu San, a mnogo godina kasnije i suprugu Zlatu Petković - kazao je u jednom od poslednjih intervjua Sanja Ilić Balkanika. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike