Isplivala privatna pisma princeze Dajane: Nikad se ne bih razvela da sam to znala!

02.02.2023

11:35

0

Prodavaće se na aukciji u februaru

Isplivala privatna pisma princeze Dajane: Nikad se ne bih razvela da sam to znala!
Princeza Dajana - Copyright Foto: Profimedia

Princeza Dajana je pre svoje smrti napisala nekoliko pisama, koja su sada procurila u javnost.

Princeza je u periodu od godinu dana poslala nekoliko pisama svojim bliskim prijateljima, a oni su odlučili da ta pisma prodaju na aukciji kako bi zaštitili svoju porodicu.

Kako piše Daily Mail, u privatnim pismima je napisala kako se nikada ne bi razvela od kralja Čarlsa da je znala šta će doživeti nakon toga. Njena pisma prodavaće se na aukciji u iznosu od 90 hiljada funti.

Profimedia
Dajana i Čarls

Privatnih pisama i čestitki koje će se naći na aukciji ukupno ima 32, a napisani su između 1995. i 1996. godine. Pisma su bila namenjena princezinim bliskim prijateljima Suzi i Tareku Kasemu, koji su se pisama rešili jer su smatrali da je 'njihovo posedovanje velika odgovornost koju ne žele preneti na svoju decu'. Ipak, zadržaće poverljivija pisma, dok će se ostala prodavati pojedinačno. Sav prihod doniraće se humanitarnim organizacijama koje je princeza podržavala.

Dajana je 28. aprila 1996. godine napisala jedno od pisama te rekla kako je zbog pritiska sa svih strana, otkazala odlazak u operu.

- Proživljavam vrlo teške trenutke, a pritisak je ozbiljan i dolazi sa svih strana. Ponekad je preteško držati glavu uzdignutom, a danas sam na kolenima i samo žudim za tim da ovaj razvod prođe jer je cena ogromna - pisalo je u pismu.

AP Photo/Herman Knippertz
princeza Dajana

U pismu napisanom 20. maja 1996. godine Dajana je istakla kako ju prisluškuju.

- Da sam pre godinu dana znala šta ću doživeti prolazeći kroz ovaj razvod, nikad ne bih pristala na njega. To je tako očajno i ružno - napisala je.

- Možda su me opisali kao leptira, ali ne želim odleteti iz ove divne porodice - napisala je u pismu 2. decembra 1995. godine, dan nakon što je kraljica Elizabeta rekla njoj i Čarlsu da bi najbolje bilo da se razvedu.

Suzi i Tarek će pisma prodati aukcionaru Lay's u Penzanceu 16. februara, a već ima i zainteresiranih kupaca.

Profimedia
Princeza Dajana i princ Čarls sa sinovima

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike