Kralj Čarls danas slavi 74. rođendan: Njegov buran ljubavni život pratili su skandali!

14.11.2022

15:01

0

Kralj se bliži devetoj deceniji života, a do sada je prošao kroz veliki broj uspona i padova, a nekoliko puta je napravio rizične i kontroverzne poteze

Kralj Čarls danas slavi 74. rođendan: Njegov buran ljubavni život pratili su skandali!
Kamila Parker Bouls i kralj Čarls - Copyright Profimedia

U kraljevskoj porodici od 1700-ih godina postoji tradicija da oni vladari koji nemaju rođendan tokom leta, ponovo upriliče rođendansko slavlje na leto. Još uvek je nepoznato hoće li se Čarls III držati tradicije.

Nezavisno od toga hoće li proslaviti rođendan sada ili kasnije, postoji program kojim će se obeležiti ovaj veliki dan. Prvo će mu bend zapevati 'Divan dan' tokom zamene smene žandara ispred Bakingamske palate, a u celom Londonu biće ispaljeni metci iz pušaka u pozdrav novom kralju.

Kralj Čarls imao je poprilično buran život pre nego što je zaseo na tron, a imao je i nekoliko kontroverznih trenutaka koji su se prikazivali javno, a nedavno je izbio skandal kada su ga gađali jajima.

Henry Nicholls/Pool Photo via AP
Kralj Čarls

Čarls se 1981. godine prvi puta venčao za princezu Dajanu, s kojom je dobio dvoje dece, prinčeve Vilijama i Harija. Iako je njihov brak mnogima izgledao savršeno, otkrilo se kako je kralj imaoaferu s udanom ženom, Kamilom Parker Boulz. Nakon toga su se Čarls i Dajana razveli, a samo godinu dana kasnije princeza je poginula. Nešto kasnije venčao se za Kamilu, koja mu je i danas supruga. 

Profimedia
Princeza Dajana i princ Čarls

Čarls je postao kralj Velike Britanije nakon smrti njegove majke, kraljice Elizabete II, a službeno krunisanje održaće se 6. maja 2023., na rođendan njegovog unuka.

AP Photo/Gregorio Borgia
Kralj Čarls i Kamila Parker Boulz

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike