Prva dama Amerike na dodeli Gremi nagrada: Rame uz rame sa Kardi Bi i Bijonse

02.02.2023

09:43

0

Hilari Klinton i Mišel Obama svojevremeno su se isto pojavile na ovom muzičkom događaju

Prva dama Amerike na dodeli Gremi nagrada: Rame uz rame sa Kardi Bi i Bijonse
Džil i Džo Bajden - Copyright Profimedia

Prva dama SAD-a Džil Bajden prisustvovaće ovogodišnjoj dodeli Gremi nagrada i to kao voditeljka, saopšila je Bela kuća sinoć.

Organizatori su, takođe, zasebno objavili sastav prezentera na dodeli, a spisak uključuje slavnu reperku Kardi Bi, pop senzaciju Oliviju Rodrigo, glumca Dvejna Džonsona, glumicu Violu Dejvis, zvezdu "Kad je Hari sreo Sali" Bilija Kristala, komičara Džejmsa Kordena i kanadsku pop umetnicu Šaniju Tvein.

Profimedia
Ofset i Kardi Bi

Bajden nije jedina prva dama koja će se pojaviti na dodeli Gremija, najvećeg priznanja muzičke industrije. Bivša prva dama Mišel Obama pojavila se na dodeli Grami nagrada u uvodnom segmentu 2019, a godinu kasnije osvojila je Grami za najbolji govorni album za audioknjigu svojih najprodavanijih memoara "Becoming".

Hilari Klinton osvojila je Gremi 1997. godine dok je bila prva dama za najbolji govorni album za svoju knjigu "It Takes a Village". Nominacije za dodelu nagrada Gremi, koja se održava u nedelju, objavljene su u novembru u Muzeju Gremi.

Profimedia
Bijonse

Pop ikona Bijonse dobila je najviše nominacija ove godine, ukupno devet, čime se izjednačila sa svojim suprugom, reperom Džej Zijem, te su oni najviše nominovani izvođači svih vremena. Bijonse i Džej Zi imaju ukupno 88 nominacija za muzičke nagrade za koje glasaju kolege. Džej Zi je ove godine dobio pet nominacija za doprinos pesmi "Renaissance" i DJ-a Kaleda "God Did".

Osim što su prezenteri, Dejvis i Kristal, takođe su nominovani ove godine. Dejvis je u kategoriji najbolje audioknjige, naracije i pripovedanja za svoje memoare "Finding Me", a Kristal za najbolji album muzičkog pozorišta za "Mr. Saturday Night".

Profimedia
Trevor Noa

Dodelu Gremi nagrada vodiće komičar Trevor Noa.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike