Goran Bregović platio 25.000 da bi izbegao zatvor! Našao se u velikom problemu zbog nelegalnih poslova

21.01.2023

09:18

0

Za razliku od Đanija koji je prodao svoju nekretninu jer navodno nije uspeo da je legalizuje, Bregović je platio kaznu

Goran Bregović platio 25.000 da bi izbegao zatvor! Našao se u velikom problemu zbog nelegalnih poslova
Goran Bregović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Radiša Trajković Đani je pre više od godinu dana prodao kuću na Savi, i to navodno, jer nije uspeo da je legalizuje. Međutim, on je samo jedan od javnih ličnosti koji se susreo sa ovakvim problemom.

Svojevremeno se sa mukama da dobije dozvolu za gradnju mučio i Goran Bregović, koji danas u svom vlasništvu ima preko 30 nekretnina. Za razliku od Đanija koji je prodao svoju nekretninu, Bregović je platio kaznu od 25.000 evra kako ne bi završio iza rešetaka. 

Naslovne strane medija su preplavili napisi, 2010. godine da Bregović ilegalno gradi četiri stambena objekta - dva na Voždovcu i dva na Senjaku.

Profimedia
Goran Bregović

 

Prema pisanju medija zbog izgradnje novog objekta na Voždovcu završio je na sudu. Tada je, kako se pisalo nagodio s tužilaštvom da prizna da je nelegalno gradio u ulici Jove Ilića i da u roku od šest meseci plati 2,5 miliona dinara što je tada iznosilo 25.000 evra.

Krivičnu prijavu protiv njega podnela je Građevinska inspekcija Ministarstva za prostorno planiranje zbog osnovane sumnje da je gradio bez građevinske dozvole posle 11. septembra 2009, kada je stupio na snagu Zakon o planiranju i izgradnji. Za ovo krivično delo bila je predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Ali to nije sve. U gradnji ovog objekta na Senjaku ga je prekinula opštinska inspekcija Savskog venca koja je izlaskom na teren utvrdila da nema reči o adaptaciji stare kuće, kako je Bregović prvobitno izjavio.

Profimedia
Goran Bregović

Kako je navedeno u dvorištu je iskopana temeljna jama dubine oko jednog metra radi pripreme za izgradnju novog objekta, što su gradevinski inspektori Opštine Savski venac ocenili kao nelegalno i naložili da se stane sa radovima. Tada je doneto rešenje da Bregović pribavi odobrenje za gradnju.

Po istom principu gradio je još jedan objekat na Senjaku, gde je srušio porodičnu kuću i izgradio višespratnicu, ali nadležne službe u tom momentu nisu mogle da reaguju jer je objekat bio u procesu legalizacije.

ATAImages/Antonio Ahel
Goran Bregović

 

Inače, u oktobru prošle godine kompozitor je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da je "zauzeo 4 kvadrata tuđeg zemljišta" po tužbi prvog komšije. Bregović je na suđenju izjavio je da ne priznaje krivicu i izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Brega u svom vlasništvu, prema pisanju medija, ima više od 30 nekretnina te tako opravdano nosi titulu sakupljača nekretnina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike