Hrvatska pevačica o borbi s multiplom sklerozom: Sedam godina joj trebalo da ponovo nauči da hoda, a podršku okoline nije uvek imala!

17.01.2023

14:55

1

Dok se ona svojski trudila da nešto promeni nabolje, bilo je onih koji su joj govorili da to nema smisla

Hrvatska pevačica o borbi s multiplom sklerozom: Sedam godina joj trebalo da ponovo nauči da hoda, a podršku okoline nije uvek imala!
Anđa Marić - Copyright Youtube screenshot / Hrvatska radiotelevizija, „U svom filmu"

Anđa Marić (46), hrvatska pevačica koja se od svoje 35. godine bori s multiplom sklerozom, oglasila se nedavno na svom Instagramu pa pokazala kako je krenula na redovne terapije, te da se dobro oseća. Inače, otkako joj je postavljena dijagnoza, sedam godina joj je bilo potrebno da ponovo nauči da hoda, i na svom putu ka svakom boljitku nikako ne posustaje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anđa Marić (@andjamarics)

 

Ipak, nije baš uvek nailazila na podršku okoline. Prema njenim rečima, bilo je onih koji su na njen trud reagovali tako što bi joj kazali kako to nema smisla, prenosi „24sata.hr", zbog čega smatra da je poznatima posebno teško ukoliko se bore s nečim ovako velikim kao što to čini ona.

„Osećala sam se kao da sam u zatvoru!"

- Kada ostaneš tako nesposoban, kada te telo sprečava u svemu... Godinama sam se osećala kao u zatvoru. Kao da živim u svom telu, a moju marionetu je pustio lutkar. Želela sam da podignem ruku, a ona ne ide. Isto kao i noga - govorila je ona jednom prilikom u tamošnjoj emisiji „Božić velikih želja". Tek posle mora prolivenih suza, shvatila je da u stvari nema nikoga drugog, ukoliko nema sebe.

- Sami se rađamo i sami umiremo. Verovala sam u sebe onda kada niko drugi nije. Moji najbliži su me gledali i mislili: „Jadna ona, sada je još i pošandrcala." Verovala sam da ću hodati, da je sve samo privremeno - objasnila je, pa se dotakla i predrasuda s kojima se susretala.

- Bilo je predrasuda. Jako je teško biti javna ličnost s nekom velikom dijagnozom. U kolektivnoj svesti je da je multipla skleroza neizlečiva. Kada bih se trudila, znali su da mi govore da to nema smisla - naglasila je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike