Obrićeva i dalje strpljivo čeka nacionalnu penziju: Pevačica ne gubi nadu!

09.01.2023

22:40

0

Za to vreme joj najbliži svakako pomažu, a priznanje joj je već u rukama

Obrićeva i dalje strpljivo čeka nacionalnu penziju: Pevačica ne gubi nadu!
Nada Obrić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Za pevačicom Nadom Obrić je dugi niz uspešnih godina u muzici, ali joj jedno i dan-danas pravi probleme.

– Kada dođem na neko snimanje uvek se mučim oko izbora pesama koje ću da zapevam, jer svi traže svoju omiljenu pesmu i tako je gde god da se pojavim – kazala je na početku razgovora Nada za jedne domaće medije, pa nastavila o starim hitovima za koje i dalje ima mesta na vrhu, poput numere „Dugo te, dugo očekujem".

– To je sad apsolutni jugoslovenski i regionalni hit. Traže i novije pesme, jednostavno se „povampiruju“ kao se to kod nas kaže – objasnila je ona, koja maksimalno uživa čim se lati mikrofona.

„Uz pesmu znam i da zaplačem!"

– Volim da slušam muziku, od nje živim ceo život. Znam i da zaplačem kada slušam neku dobru pesmu, znam da zapevam sa koleginicom ili kolegom. Ponekad uhvatim sebe da toliko vičem, da promuknem od pevanja – nasmejala se ona, pa se osvrnula i na temu nacionalnih penzija, koja se u medijima često poteže.

Obrićeva svoju i dalje strpljivo čeka.  

– Doćiće ako treba da dođe. Kako god onaj gore odluči, tako će i biti – prokomentarisala je Nada, prenosi „Grand onlajn", pa nastavila o prazničnim željama kako za svoje bližnje, tako i šire.

Nada i nacionalna penzija

Posle više od osam godina pauze, priznanje poznato kao nacionalna penzija dodeljeno je najzaslužnijim imenima iz sveta domaće kulture i umetnosti. Međutim, na toj listi se, nažalost, nisu našli Nada Obrić, kao i Hasan Dudić.

- ...Četrnaest godina sam radila u opštini u Bosni i Hercegovini, vodila sam salon, ne znam koliko je ukusno da pričam kolika mi je penzija, imam 16.000 i nešto. Kad sam napunila 65 godina, u Bosni sam dobila 40 evra penziju, sad je to 51 evro, a ovde u Srbiji sam dobila 12.000 dinara u startu i sad je to 16 hiljada. Da moram da živim samo od te penzije, ne znam kako bih, ali imam srećom decu koja mi pomažu - ispričala je jednom prilikom ona na ovu temu, pisao je „Kurir", a više o tome možete čitati OVDE.

– Zdravlje je najbitnije u životu. Kada ga imate, onda imate i sve ostalo. Svaki dan je prelep i uživajte u svakom, tada možete da ostavarite sve želje i snove – istakla je ona.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike