Koliku penziju ima Nada Obrić? „Ne znam kako bih da moram da živim samo od toga!"

24.03.2022

16:50

6

Pevačica objašnjava koje je sreće što ima decu koja joj pomažu

Koliku penziju ima Nada Obrić? „Ne znam kako bih da moram da živim samo od toga!"
Copyright Nada Obrić ATAImages/Anotnio Ahel

Posle više od osam godina pauze, priznanje poznato kao „Nacionalna penzija" dodeljeno je najzaslužnijim imenima iz sveta domaće kulture i umetnosti. Međutim, na toj listi se, nažalost, nisu našli Nada Obrić, kao i Hasan Dudić.

- Ja sam dobitnik svih mogućih postojećih nagrada, u statusu sam istaknutog umetnika, dobila sam i nagradu za životno delo, pre dva dana i nacionalno priznanje a da ne govorim o ostalim nagradama. Ja nemam nacionalnu penziju, imam priznanje ali ne i penziju - počela je Nada na ovu temu.   

- Jedno vreme su skroz isključili mogućnost za dobijanje te penzije, sad je to ponovo uvedeno i širok je spektar ljudi koji treba da dobije nacionalnu penziju. Od svih priznanja imam ličnu satisfakciju. Negde ja krivim same nas zato što nemamo nacionalnu penziju.

Nada Obrić ATAImages/ A.A.
 

Cifra

- Četrnaest godina sam radila u opštini u Bosni i Hercegovini, vodila sam salon, ne znam koliko je ukusno da pričam kolika mi je penzija, imam 16.000 i nešto. Kad sam napunila 65 godina, u Bosni sam dobila 40 evra penziju, sad je to 51 evro, a ovde u Srbiji sam dobila 12.000 dinara u startu i sad je to 16 hiljada.

- Da moram da živim samo od te penzije, ne znam kako bih, ali imam srećom decu koja mi pomažu - priznaje ona.

Sa druge strane, Dudić kaže kako je predao svu potrebnu dokumentaciju za nacionalnu penziju.

- Dobio sam svakakve nagrade, samo nisam dobio nacionalnu penziju. Ja nisam imao nameru da tražim sam, prodao sam milionske tiraže ploča. Od toga je država imala mnogo koristi. Oni su postavili od 1. decembra konkurs i javili su se svi pevači koji smatraju da treba da dobiju penziju, ja nisam ni znao sa to dok mi kolege nisu rekli.

Hasan Dudić Antonio Ahel/ATAImages
 

- Pokupio sam dokumentaciju i sve sam predao, čak sam išao kao nacionalna manjina. Da budem iskren, svi su rekli 100 odsto ću dobiti. Trideset godina sam uplaćivao doprinose - rekao je Hasan za „Kurir".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike